luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Portugalia: O mamă româncă a născut în mașina personală, ajutată doar de soțul ei. Nu au reușit să ajungă în timp la spital

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

O femeie româncă în vârstă de 32 de ani, rezidentă în Portugalia, și-a adus copilul pe lume în mașina personală, ajutată numai de soțule ei, din cauză că nu au reușit să ajungă la timp la spital. Nașterea a avut loc în jurul orei 4:00 din dimineața zilei de luni, 27 ianuarie 2020, în apropierea unității de pompieri din localitatea portugheză Almeida.

„Doamna se afla în mașina proprie, alături de soțul ei, când a fost văzută de un băiat care se afla în trecere și care a înțeles ce se întâmplă. Autovehiculul era parcat lângă unitatea noastră, iar băiatul ne-a alertat așadar cu privire la situația lor”, a declarat șeful unității de pompieri, Luis Faustino, pentru publicația portugheză O Interior.

- Continuarea după publicitate -

Faustino și un coleg au pornit în grabă spre mașina conaționalilor noștri pentru a-i ajuta, dar când au ajuns acolo micuțul se născuse deja. Pompierilor nu le-a mai rămas atunci decât să taie cordonul ombilical și să-i ducă pe soții români cu nou-născutul lor într-un loc călduros și sigur până la sosirea ambulanței, care se pare că a ajuns după circa 30 de minute, mai precizează sursa citată.

Femeia româncă și copilul ei au fost transportați apoi cu ambulanța la spitalul Sousa Martins din Guarda, iar medicii de acolo au declarat ulterior că atât mama, cât și micuțul nostru conațional sunt în stare bună de sănătate.

- Continuarea după publicitate -