duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Poveste de iubire și de viață: Adoptați de mici în străinătate s-au îndrăgostit unul de altul și acum își caută familiile de origine din România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - duminică, 14 februarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Este 14 februarie, ziua când foarte mulți oameni sărbătoresc iubirea și o frumoasă poveste de dragoste am aflat-o de la Ileana Cunniffe Băiescu, fondatoarea paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, cu ajutorul căreia mulți copii români adoptați de mici în străinătate și-au regăsit familiile de origine.

Geta și Ioan sunt doi tineri născuți în România, unul în județul Mureș și celălalt la Bacău. De mici au fost adoptați în Irlanda, de două familii diferite. Acolo s-au cunoscut și s-au îndrăgostit unul de celălalt, iar apoi au hotărât să își caute părinții biologici și rudele din România.

Ioan a reușit să de-a de urma rudelor sale la scurt timp, dar Geta încă își mai caută mama, de aceea a publicat un anunț pe pagina mai sus amintită, apelând la ajutorul nostru, al tuturor. Redăm mai jos textul scris de tânăra fată:

„Salutări din IRLANDA!!
Numele noastre la naștere au fost MIKLOS GETA și TONII IOAN. Când eram micuți am fost adoptați din România de două familii irlandeze diferite. Nu avem nici un grad de rudenie între noi, suntem doar români la naștere, adoptați în Irlanda, unde ne-am și cunoscut. Părinții noștri adoptivi făceau parte din grupul familiilor care au adoptat copii din România. Acest grup de oameni minunați se întâlneau și participau la diverse evenimente cu copiii, de aceea o mulțime de copii adoptați în Irlanda se cunosc între ei.
Două suflete, două inimi care bat acum la unison, pentru că ne-am îndrăgostit unul de celălalt. Poveștile noastre de viață asemănătoare ne-au unit și mai tare. Am hotărât împreună să ne căutăm familiile de origine, cu ajutorul vostru, al celor care urmăriți această minunată pagină. TONII IOAN și-a găsit deja rudele din România, dar eu, MIKLOS GETA, sunt încă în căutarea părinților care mi-au dat viață. Știu că am fost adoptată din Bacău și că mama mea se numește MIKLOS MÎNDRA. Ce știu despre ea este că vinde haine în diferite târguri din județul Bacău, în special în localitățile Dărmănești, Comănești, Moinești. Mama probabil nu are un domiciliu stabil. Mai știu că am un frate, pe nume ȘTEFAN, în vârstă de aproximativ 19 ani și o soră cu numele identic cu al mamei, MÎNDRA, de 17 ani. Sper din tot sufletul să îmi găsesc mama care mi-a dat viață, de aceea vă rog să distribuiți anunțul meu și vă mulțumesc din tot sufletul!”