fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Povestea tragică a lui Marin, mort în Marea Britanie în timp ce se afla în vizită la fiica sa

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 18 mai 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Marin Badea, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 69 de ani, a murit joi spre vineri, 13 mai, în somn, în a doua noapte a unui sejur de vis în capitala Scoției, Edinburgh. Familia sa este devastată, în special fiica Ruxandra Badea, în vârstă de 39 de ani, care strânge acum fonduri pentru ca tatăl ei să poată fi adus acasă, în România pentru a fi înmormântat.

Conform Daily Record, Marin era originar din orașul Costești, județul Argeș și locuia în Londra împreună cu soția sa Doina, în vârstă de 67 de ani. Ei au călătorit în Scoția pentru a-și vedea fiica pentru prima dată de la începutul pandemiei, pentru o îndelung așteptată reuniune de familie.

Ruxandra a dezvăluit faptul că tatăl ei a fost încântat să vadă Edinburgh, astfel încât s-au plimbat și au vizitat atracțiile turistice ale capitalei scoțiene. Cazați în centrul orașului, familia Badea și câțiva prieteni au trăit o zi incredibilă, bucurându-se de o vizită la celebra Holyrood Distillery și la Castelul Edinburgh, înainte de a avea o seară relaxată, cu mâncare bună, whisky de calitate și karaoke.

- Continuarea articolului după publicitate -

Ruxandra își amintește: „Joi, 12 mai, am fost la distilerie, iar tatălui meu i-a plăcut istoria whisky-ului și s-a distrat de minune. Mai târziu, am mers la Castelul Edinburgh. Apoi ne-am întors la apartament pe la ora 17, fiindcă a început să plouă, ei au dormit o jumătate de oră și apoi am comandat mâncare chinezească. Eram în casă cu prietenii noștri, aveam mâncare și whisky și ne bucuram și povesteam, ne-am distrat de minune și am început să cântăm stând lângă șemineu, a fost minunat. În jurul orei 22 ne-am culcat cu toții, eu m-am culcat cu mama în dormitor și tatăl meu pe canapeaua extensibilă din sufragerie. Vineri dimineața, mama s-a trezit în jurul orei 7 și s-a dus direct la tatăl meu, deoarece el se trezește devreme mereu, în jurul orei 5:30, dar nu era nicio mișcare. Am început să o aud vorbind cu el și apoi întrebându-l ce se întâmplă, de ce nu se trezește, iar apoi a început să țipe”.

Cele două femei au încercat să-l resusciteze dar a fost zadarnic. Marin murise deja de câteva ore, așa cum Ruxandra și mama ei au aflat de la serviciile medicale de urgență care, împreună cu poliția, au venit la fața locului și l-au transportat la morgă.

În așteptarea documentelor care îi permit repatrierea, Ruxandra a încercat să strângă fonduri pentru ca trupul tatălui ei să fie transportat cu avionul acasă, în România, unde el poate fi înmormântat.

În prezent, tânăra s-a întors la Londra, unde are grijă de mama ei, care s-a rănit la spate în disperarea de a-și resuscita soțul, iar acum folosește temporar un scaun cu rotile.

Ruxandra a continuat: „Mă tot gândesc de ce nu ne-am trezit să-l verificăm, dar nu a avut probleme cu o zi înainte și a fost cu adevărat fericit si zâmbitor alături de mine, de mama și de prietenii mei. L-au dus la morgă și nu l-am mai văzut de atunci, au sunat luni să ne spună că va dura în jur de opt sau unsprezece zile pentru a pregăti actele ca noi să-l putem lua.”

„Toată lumea îl așteaptă acasă, a fost foarte iubit și cunoscut în orașul meu natal! A fost amabil și i-a ajutat mereu pe toți. M-a învățat să am grijă și să-i ajut pe toți, așa că asta mi-a dat cu adevărat putere acum, în această perioadă dificilă, când trebuie să-l duc acasă și să mă asigur că se odihnește în pace. A fost un om minunat și toți prietenii lui, toți, îl așteaptă acasă”. Dacă doriți, o puteți ajuta pe Ruxandra cu o donație aici.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi