luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, medalie câștigată de Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Evenimente În evidență Știri - miercuri, 28 iulie 2021 Etichete: , , , , , ,

Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Radiș au terminat pe primul loc proba de dublu vâsle și au adus prima medalie de aur pentru țara noastră la Jocurile Olimpice Tokyo. După fete au intrat în concurs Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berari și Cosmin Pascari care au terminat pe locul al doilea cursa de la patru rame masculin și au câștigat medalia de argint.

Echipajul patru rame masculin, medalie de argint la Tokyo

Româncele au făcut o cursă fenomenală şi au terminat cu timpul de 6:41.03. Locul doi a revenit Noii Zeelande (6:44.82), iar pe trei s-a clasat Olanda (6:45.73).

„I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul!”, a spus Ancuța Bodnar, conform publicației Gazeta Sporturilor.

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic… Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi”, a spus Ancuța Bodnar.

„Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine»”, a spus Simona Radiș, notează Gazeta Sporturilor.

Trimite acest articol și prietenilor tăi