luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Prințul Charles a deschis la Londra expoziţia de fotografii dedicată Revoluției române de la 1989

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 13 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a deschis expoziţia de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României în capitala Marii Britanii. În cadrul evenimentului, Prințul de Wales a vorbit despre afecțiunea pe care o are pentru România, amintind că una dintre stră-străbunicile sale este din Transilvania, regiune al cărei mare admirator este Charles.

- Continuarea după publicitate -

Alteța Sa Regală Prințul de Wales la Ambasada României la Londra

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Dan Mihalache: Îi mulțumesc Alteței Sale Regale Prințul de Wales, un foarte bun prieten al României și unul dintre cei mai eficienți ambasadori pe care îi are România, pentru că a deschis, în calitate de invitat de onoare, expoziția de fotografie "Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989" organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord și AGERPRES

Gepostet von Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord am Freitag, 13. Dezember 2019

Potrivit unui comunicat ICR, expoziţia redă vizual povestea Revoluţiei Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timişoara şi Bucureşti. Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulţumit Prinţului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepţionale de curaj, în căutarea libertăţii, din decembrie 1989: „Îi mulțumesc Alteței Sale Regale Prințul de Wales, un foarte bun prieten al României și unul dintre cei mai eficienți ambasadori pe care îi are România, pentru că a deschis, în calitate de invitat de onoare, expoziția de fotografie Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989″ organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord și AGERPRES.”

Magda Stroe, coordonatorul activităţii ICR Londra, i-a prezentat Prinţului de Wales pe artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul proiectului educaţional “Legacies of Courage / Moşteniri ale Curajului”, dedicat Revoluţiei Române. La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din Londra, unul dintre autorii imaginilor expuse, precum şi parteneri britanici ai Institutului Cultural Român şi ai Ambasadei României.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentul a continuat cu proiecţia filmului documentar „ After the Revolution / După revoluţie”, martor al societăţii româneşti imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

Credit foto: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord