fbpx
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
Informația fără granițe


Reguli de intrare în Marea Britanie: cazurile în care românii au nevoie de viză și până când vor putea folosi cartea de identitate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 7 aprilie 2021 Etichete: , , , , ,

Cetățenii români nerezidenți pot călători spre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru șederi de scurtă durată (ex. în scop turistic, în vizită etc.) pe o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a avea nevoie de o viză de intrare. Cetățenii români nerezidenți care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o durată mai mare de șase luni (pentru activități de muncă, pentru studii etc.) au nevoie de viză de intrare.

Pentru orice persoană care are mențiuni înscrise în cazierul judiciar, precum și cele cărora le-a fost refuzată, în trecut, intrarea pe teritoriul Regatului Unit, autoritățile britanice recomandă depunerea unei cereri pentru obținerea vizei și pentru deplasările de scurtă durată (sub 6 luni), informează MAE.

Până la data de 30 septembrie 2021, cetățenii români nerezidenți pot utiliza cartea de identitate pentru a intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

- Continuarea articolului după publicitate -

După această dată, intrarea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va fi posibilă doar în baza pașaportului (simplu electronic sau simplu temporar).

Cetățenii români care intră sub incidența Programului de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement Scheme) vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind documentele naționale de identitate până la 31 decembrie 2025.

Cetățenii români nerezidenți care se deplasează în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021 în scop turistic nu mai pot lucra în Regatul Unit! Printre activitățile permise ca vizitator se numără: vizitarea rudelor sau a prietenilor, desfășurarea de activități de voluntariat care nu depășesc 30 de zile, participarea la cursuri care nu depășesc 30 de zile etc.

Pentru mai multe detalii, accesați ghidul elaborat de autoritățile britanice pentru vizitatori, care include noile reguli aplicabile de la 1 ianuarie 2021: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/947990/Visitors_guide__FINAL_WEB.pdf

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi