vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Român arestat pe un aeroport din Spania, sosise din Italia cu un copil de 3 ani adoptat ilegal

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 5 martie 2021 Etichete: , , , ,

Un tânăr român de 19 ani a fost arestat pe aeroportul Adolfo Suárez din Madrid după ce a fost depistat cu un copil de 3 ani al cărui nume de familie fusese schimbat pentru a-l adopta ilegal. Acesta este acuzat de trafic de ființe umane, informează publicația spaniolă El Mundo.

Potrivit sursei citate, agenții specializați în lupta împotriva traficului de persoane din Poliția Națională spaniolă au fost alertați la aeroport despre acest caz și au intervenit pentru a-l interoga pe bărbatul român. El a declarat că a ajuns din Italia, împreună cu copilul, și că are un bilet pentru a călători spre Costa Rica, cu escală în Spania, relatează anchetatorii.

Bărbatul și copilul călătoreau numai cu un trolley și un rucsac, iar acest detaliu le-a atras atenția polițiștilor deoarece păreau insuficiente pentru o călătorie care, conform spuselor tânărului de 19 ani, avea să dureze 9 zile. El le-a spus agenților, de asemenea, că minorul este fiul său, dar nu a reușit să le ofere polițiștilor o poveste credibilă și s-a contrazis de mai multe ori.

Tânărul a spus totodată că nu are niciun loc de muncă sau alte venituri. Cu toate acestea, anchetatorii au găsit 5.000 de dolari în portofelul său și alți 6.000 mii de dolari ascunși în valiză, fără a preciza de unde provin. În plus, anchetatorii au constatat că numele de familie al copilului fusese schimbat recent pentru a-l reflecta pe cel al bărbatului.

Minorul a fost plasat într-un centru protejat din Comunitatea Madrid, în timp ce bărbatul român a fost pus sub arest și închis în penitenciar, în așteptarea finalizării investigațiilor.

Trimite acest articol și prietenilor tăi