luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


Un român din Anglia a deschis un restaurant românesc. „Vreau să aduc în centrul orașului mâncarea noastră tradițională”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 1 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Dumitru Ștefan, un antreprenor român stabilit în Anglia, a inaugurat noua locație a restaurantului tradițional românesc „La Terasa Rustic Grill” – situat pe Friar Street din centrul istoric al orașului Worcester (West Midlands) – chiar de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie 2022.

Această dată coincide în mod benefic pentru antreprenorul român cu deschiderea sărbătorii locale denumită „Victorian Christmas Fayre”, care tocmai aniversează 30 de ani, potrivit presei locale.

Sărbătoarea a fost inițiată în 1992 de către comercianții din zona pitorească a străzilor New Street și Friar Street și s-a dezvoltat de la un an la altul, dar a rămas fidelă rădăcinilor sale tradiționale.

În intervalul 1-4 decembrie, vizitatorii vor întâlni aici  o mulțime de personaje cu tematică victoriană, delicii festive și o atmosferă minunată.

Anul acesta vor exista aproape 200 de tarabe în centrul orașului Worcester, care vor comercializa obiecte de artă și meșteșuguri locale, delicioasa mâncare stradală și numeroase suveniruri pentru toate gusturile.

Noua locație a restaurantului „La Terasa Rustic Grill” a preluat clădirea în care funcționa cafeneaua „Meeting Place”, dar proprietarii acesteia au fost nevoiți să închidă la începutul acestui an, din cauza problemelor legate de recenta creștere a prețurilor.

Vechea locație a restaurantului tradițional românesc a funcționat pe Waterworks Road și a fost deschisă de Dumitru Ștefan în speranța de a aduce mâncarea și cultura românească în Worcester.

Cu toate acestea, localul s-a închis la scurt timp după aceea, deoarece antreprenorul român a considerat că locația nu este potrivită pentru un restaurant.

În schimb, vorbind despre noua locație, conaționalul nostru a explicat: „Această locație este exact ceea ce am căutat. Mi-am dorit ceva rustic care să se potrivească cu tema noastră.

„Vreau să aduc în centrul orașului mâncarea românească tradițională, gătită cu carne și legume proaspete. Este o perioadă atât de interesantă, dar și foarte obositoare. Am așteptat cu nerăbdare să deschidem”.

Majoritatea preparatelor sunt gătite pe grătar, iar celelalte feluri de mâncare ce nu pot fi făcute la grătar, cum ar fi supele, sunt gătite la foc.

Restaurantul a fost rezervat integral pentru ziua deschiderii, iar proprietarul său a confirmat că a primit deja feedback pozitiv de la o mulțime de localnici cu privire la mâncarea românească.

Dumitru Ștefan a precizat: „Am avut deja o mulțime de oameni din mediul englez și din Asia de Sud care veneau la locația veche și au fost foarte laudativi cu privire la mâncarea gătită de noi”.

„Avem și o bază de clienți români loiali, ceea ce este întotdeauna nemaipomenit de văzut. Vrem să oferim o experiență pozitivă și am încercat să facem totul perfect pentru ziua deschiderii”, a adăugat antreprenorul român.

„La Terasa Rustic Grill” este o afacere de familie, iar Dumitru Ștefan a declarat anterior pentru Worcester News că a adunat mai multe idei de la diferiți membri ai familiei sale pentru a face restaurantul ceea ce este acum.

El a explicat că rezervările se pot face online pe pagina lor de Facebook și că un nou site web al restaurantului este, de asemenea, în curs de finalizare.

„Avem în lucru un nou site web și în curând veți putea rezerva ușor o masă. De asemenea, oferta noastră va fi disponibilă și pe toate aplicațiile importante de livrare a mâncării la domiciliu”, a adăugat conaționalul nostru.