luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


Un român din Anglia și-a transformat pasiunea într-o sursă de venit: „Mi-a plăcut dintotdeauna să fac dulciuri și chestii de acest gen”

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Evenimente Știri - marți, 6 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Îndrăgostiți de orașul Whitehaven, situat în vecinătatea Parcului Național Lake District din Cumbria, comitat situat în nord-vestul Angliei, Benjamin și Carmina Ardelean, doi soți de naționalitate română în vârstă de 31 și respectiv 28 de ani, s-au mutat aici anul trecut părăsind burgul metropolitan Birmingham (West Midlands), relatează Cumbria Crack.

Odată cu cei doi soți români, în Westhaven a ajuns și afacerea lor de familie: „Howling Wolf Bakery”, o brutărie mobilă care călătorește prin toate piețele din Cumbria și servește localnicilor pâine, prăjituri, dulciuri și multe alte produse de patiserie tradiționale din România și Anglia, potrivit publicației locale Cumbria Crack.

Benjamin a explicat: „Obișnuiam să fiu bucătar înainte și acum aproximativ un an ne-am mutat aici din Birmingham pentru că ne-a plăcut zona și Lake District, așa că am petrecut anul acesta renovând casa și ajutându-mi soția cu fotografiile pentru afacerea sa cu articole din piele.

„Întotdeauna mi-a plăcut să coc și să fac dulciuri, prăjituri și chestii de acest gen, dar nu m-am implicat niciodată pe deplin în asta, dar pentru că anul acesta am avut mai mult timp decât de obicei, am început să coc mai mult la cuptor și am decis să încep să merg în piețe pentru a-mi oferi o anumită expunere”.

Unele dintre produsele de patiserie oferite de conaționalii noștri includ: pandișpan cu nucă de cocos și ciocolată, prăjitură cu cireșe amaretto, plăcinte cu fructe de pădure, prăjitură cu mere, cozonac, salam de biscuiți, o varietate de produse de panificație, inclusiv focaccia, fursecuri, pricomigdale și rulouri cu scorțișoară. Aluatul uneia dintre pâinile pe care le face Benjamin durează 24 de ore să crească, înainte să poată fi dată la cuptor.

Românul a precizat: „Ceea ce încerc să fac este să aduc ceva nou, ceva ce oamenii din zonă nu au încercat până acum, deoarece majoritatea rețetelor provin din țara mea natală. Nu am văzut multe brutării în Whitehaven, așa că aș vrea să ajut un pic orașul în acest sens, la fel cum cred că aici este cu siguranță loc pentru o nouă brutărie”.

În perspectivă, Benjamin speră să înființeze un magazin permanent în Whitehaven dar, momentan, el poate fi găsit în diferite piețe din zona Cumbriei. Până acum, a mers în mai multe piețe și va fi prezent weekend-ul viitor în piața „Makers and Bakers” de pe King Street, în Whitehaven, sâmbătă, 10 decembrie, între orele 10:00 și 15:00.

Dacă doriți, puteți afla mai multe detalii, precum și următoarele locații unde „Howling Wolf Bakery” va fi prezentă, accesând pagina de pe Instagram a brutăriei mobile.