miercuri, 30 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Român din Spania dispărut în urmă cu un an: anchetatorii au găsit un schelet la ferma la care lucra

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 9 decembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Valerică Stoica, un român în vârstă de 36 de ani, care lucra la o fermă din localitatea spaniolă Almodóvar del Campo, situată în comunitatea autonomă Castilia-La Mancha, este de negăsit de mai bine de un an.

Autoritățile locale nu au încetat să-l caute însă, iar în cursul zilei de miercuri, 8 decembrie 2021, polițiștii spanioli au descoperit un schelet în incinta fermei la care românul nostru lucra, care ar putea fi chiar al lui Valerică.

Conaționalul nostru a ieșit din locuința sa de la fermă în dimineața zilei de vineri, 13 noiembrie 2020, pentru a hrăni și îngriji animalele, așa cum făcea în fiecare dimineață. Câteva ore mai târziu, însă, soția lui a constatat că bărbatul nu a executat niciuna dintre sarcinile sale, iar el era de negăsit.

Valerică Stoica, 36 de ani, dispărut în Spania de mai bine de un an.

Femeia a alertat imediat autoritățile, iar Garda Civilă din localitate a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat și a dat startul căutărilor, la care au participat peste 50 de persoane, atât din rândul forțelor de ordine, cât și a localnicilor.

Din nefericire, după zile întregi de căutări pe tot teritoriul din preajma fermei, Valerică Stoica nu a fost găsit, iar autoritățile au fost constrânse să oprească operațiunea de căutare pe teren.

Ancheta a continuat, însă, iar agenții de la Garda Civilă au reușit să găsească ieri, chiar în incinta fermei, scheletul unui bărbat care pare a fi cel al românului nostru.

Potrivit publicației spaniole Lanza, anchetatorii au solicitat un test ADN pentru a fi siguri că victima este, într-adevăr, Valerică Stoica, așa cum totul pare să indice până în acest moment.

Vom reveni cu noi informații de îndată ce autoritățile spaniole vor publica rezultatul testului ADN.

Trimite acest articol și prietenilor tăi