luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Un român din Spania a obligat două conaționale să se prostitueze pentru el prin amenințări și agresiuni. Condamnat la 6 ani de închisoare

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 26 martie 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat de naționalitate română a fost condamnat recent de Curtea Supremă din Pontevedra (Galicia) la șase ani de închisoare, pentru infracțiunile de spălare de bani și constrângere la practicarea prostituției asupra a două femei de aceeași naționalitate, una în perioada 2015-2016 și cealaltă în 2010-2011.

Acuzatul și-a cunoscut ultima victimă într-un club de noapte din Oviedo, în martie 2015. A doua zi s-a oferit să meargă cu ea la Pontevedra și să înceapă împreună o relație romantică.

La doar trei zile după ce au ajuns acolo, el i-a propus femeii să devină prostituată, ceea ce ea a refuzat la început. Dar inculpatul a forțat-o, prin amenințări că îi va răpi și vinde fiica din România, precum și prin  agresiuni regulate.

I-a luat chiar și cartela de telefon și i-a schimbat constant numărul de telefon, pentru a împiedica-o să comunice cu alte persoane. În acest fel, femeia a fost forțată să se prostitueze din iunie 2015, până în martie 2016.

Acuzatul a obligat-o practice prostituția pe Avenida de Vigo din Pontevedra, de la cinci după-amiaza până la trei dimineața, de luni până duminică, obligând-o să muncească chiar și atunci când era bolnavă și însărcinată, în timp ce el locuia în hotelul Boa Vila.

„În perioada în care a fost nevoită să se prostitueze, victima a predat acuzatului toate câștigurile, între 100 și 200 de euro zilnic. În plus, acesta a obligat-o să trimită acei bani în România, fie pe numele său, fie pe numele unei alte „soții”, se mai arată în rezoluția Curții Supreme.

În acest fel, victima a efectuat 38 de operațiuni de transfer de bani către România prin intermediul Western Union, în valoare totală de 7.165 de euro.

În martie 2016, victima a reușit să scape de sub controlul inculpatului și a adunat probele necesare pentru a denunța toate cele întâmplate, cu condiția martorului protejat.

În timpul procesului, s-a aflat că acuzatul acționase într-un mod similar și cu câțiva ani în urmă. S-a întâmplat în 2010, când a cunoscut o altă tânără conațională la Clubul Delphos din Oviedo și a păcălit-o să meargă cu el.

Ulterior, prin aceleași metode, a forțat-o să se prostitueze pe strada Llano Ponte din localitatea Aviles și să trimită bani în România. În cauza respectivă, acuzatul a obținut peste 15.000 de euro, folosind același mod de operare.

Acest aspect a fost menționat în decizia Curții Supreme din Pontevedra, care l-a condamnat pe inculpat la două pedepse de câte trei ani de închisoare, pentru infracțiuni de constrângere la prostituție și spălare de bani.

Separat de pedepsele cu închisoarea, acuzatul trebuie să plătească fiecăreia dintre cele două victime suma de 15.000 de euro cu titlu de despăgubire.

Vă reamintim pe această cale datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de poliție din localitatea
    dumneavoastră.

Trimite acest articol și prietenilor tăi