fbpx
duminică, 26 iunie 2022
Informația fără granițe


Un român din Spania s-a dat drept gardian public și a furat 1.000 de euro de la o refugiată ucraineană

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 30 aprilie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat vineri, 29 aprilie 2022, de către agenții Poliției Naționale din orașul spaniol Alicante (Comunitatea Autonomă Valenciană) pentru infracțiunea de furt comis asupra unei refugiate ucrainene în vârstă de 64 de ani.

Suspectul s-a dat drept gardian public, a abordat femeia pe o stradă din centrul orașului și a acuzat-o că vinde substanțe interzise. În acest fel, bărbatul a reușit să percheziționeze bunurile aflate în posesia femeii, moment în care i-a sustras 1.000 de euro.

Femeia tocmai fotografia minunatele grădini ale Palatului Provincial din Alicante, când un bărbat necunoscut s-a apropiat de ea într-un mod destul de sfidător și, folosind pe un ton amenințător cuvinte în engleză și spaniolă, i-a spus că era „gardian” și bănuia că ea se află în acel loc pentru a vinde substanțe ilegale, așa că el trebuia să-i verifice neapărat geanta.

- Continuarea articolului după publicitate -

Surprinsă și speriată, femeia i-a înmânat-o și bărbatul a început să-i verifice obiectele din interior. Deoarece în geantă nu a găsit nimic de valoare, așa-zisul „gardian” i-a spus femeii să-și desfacă puloverul, pentru a vedea ce poartă dedesubt.

Astfel, a descoperit că femeia ținea o borsetă ascunsă sub pulover, pe care bărbatul i-a cerut-o cu tupeu, susținând că acolo ar fi fost ascunsă cocaina. Fără a bănui nimic, femeia i-a dat individului borseta în care ținea actele și banii.

În momentul când a văzut că în borsetă erau mulți bani, „gardianul” a început să verifice documentele, prefăcându-se că cercetează să nu fie ascunsă cocaină printre ele, totul în timp ce vorbea continuu la telefon, prefăcându-se că raportează operațiunea unui superior.

Deși știa că este nevinovată, femeia a plecat de acolo destul de speriată și îngrijorată de ceea ce s-a întâmplat. Când a ajuns la ea acasă, abia atunci a realizat că totul fusese un șiretlic ca să-i fure banii, întrucât bărbatul nu-i pusese înapoi în borsetă, ci i-a sustras în timp ce-i distrăgea atenția.

Fără să mai stea pe gânduri, victima s-a deplasat la cea mai apropiată secție de poliție, pentru a sesiza evenimentele în urma cărora a fost deposedată de o sumă importantă de bani.

Grupul operativ al Poliției Judiciare din Alicante a fost însărcinat cu investigațiile acestui caz și a întreprins demersuri pentru obținerea imaginilor de pe o cameră de supraveghere video, aflată în apropierea locului unde a avut loc furtul.

Pe baza descrierii oferite de victimă și cu imaginile obținute de pe camera video, a fost coordonat rapid un amplu dispozitiv de căutare în zonă, în urma căruia polițiștii au reușit să identifice hoțul.

Pe o stradă centrală, aproape de locul unde fusese comis furtul, a fost depistat un bărbat ale cărui semnalmente coincideau pe deplin cu cele furnizate de victimă, inclusiv îmbrăcămintea. Suspectul a fost interceptat și arestat pe loc, deși a încercat să fugă și s-a opus arestării.

Acesta avea numeroase antecedente, unele pentru fapte similare. El a fost pus la dispoziția Judecătoriei de Instrucție de Gardă din Alicante, pentru a se cerceta dacă nu cumva a mai fost implicat și în alte fapte penale.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi