luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Curier român din UK care nu și-a primit salariul: „O muncă istovitoare, nu ai timp nici să mergi la toaletă”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 24 ianuarie 2023 Etichete: , , , , ,

Ionuț Balaj, un român de 29 de ani, rezident în orașul englez Stoke-on-Trent din comitatul Staffordshire (West Midlands), este unul dintre lucrătorii firmei de curierat CGC Couriers, parteneră a celebrei companii de comerț online Amazon, căruia nu i-a fost plătit salariul corespunzător activității sale din luna decembrie 2022. Ionuț susține că ar avea de primit 1.500 de lire sterline.

Lider mondial al livrărilor de produse comandate online, Amazon a lansat o „investigație urgentă” pe fondul pretențiilor unor lucrători care susțin că au rămas neplătiți, potrivit StokeonTrentLive.

- Continuarea după publicitate -

Situația pare să afecteze mai mulți asociați de livrare angajați de Amazon pentru livrare pe teritoriul Marii Britanii, printre care CGC Couriers LTD cu sediul în Altrincham (Greater Manchester).

Această situație a apărut în luna ianuarie, când firma CGC Couriers a intrat în insolvență iar afacerile sale au fost preluate de Frank Ofonagoro, un administrator din Manchester (North West England).

Ionuț susține că i se datorează 1.500 de lire sterline Balaj

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru spune că a primit un mesaj WhatsApp de la compania sa de curierat la începutul acestei luni în care îi spunea să „stea pe loc” și că nu a fost plătit încă pentru munca lui din decembrie.

A fost o lovitură devastatoare pentru Ionuț care a lucrat non-stop toată luna trecută, pentru a-și livra comenzile înainte și după Crăciun. El a dezvăluit: „Am făcut peste 200 de opriri pe zi, adică 300 de colete. Ai 9 ore de livrat.

„Nu ai timp să iei o pauză, trebuie să livrezi. Nu ai timp să mergi la toaletă sau să te oprești nicăieri, șoferii fac pipi într-o sticlă. Trebuie să mergi mai devreme, să încarci duba, iar ei nu plătesc nimic pentru încărcarea dubelor. Când este întuneric, trebuie să ai o lanternă, este foarte greu să vezi numerele casei. Ei nu țin cont de asta atunci când trebuie să lucrezi rapid”, a spus tânărul român.

„Chiar și clienții, după ora 18.00, când se află în fața televizorului și își citesc presa, le este frică să răspundă la ușă când este întuneric. Șoferii muncesc din greu. Lucrează prin ploaie și prin zăpadă”, amai adăugat Ionuț.

În urma acestei situații, publicația StokeonTrentLive a încercat de mai multe ori să contacteze CGC Couriers, dar fără succes. Totuși, un purtător de cuvânt al Amazon a spus: „Am fost informați și investigăm în regim de urgență”.

- Continuarea după publicitate -