luni, 6 mai 2024
Informația fără granițe


Un român a făcut pană pe o autostradă din Austria și s-a pus să schimbe roata pe banda de depășire

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 8 august 2023 Etichete: , , , ,

Într-un incident care sfidează bunul simț și orice logică, un șofer român, care a făcut o pană, a decis să schimbe roata avariată chiar pe a doua bandă de depășire a unei autostrăzi din Austria, relatează ziarul Heute.

Martin Narhingsbauer, comandantul Pompierilor Voluntari din St. Georgen/Ybbsfelde, Austria Superioară, a adresat un apel urgent după acest incident, spunând:

„Vă rugăm, în cazul unei pene de cauciuc, să nu vă opriți pe banda de depășire pentru a schimba roata. Este esențial să utilizați locurile speciale de oprire în caz de avarii sau benzile de urgență.”

Privind retrospectiv la intervenția neobișnuită, Pompierii din St. Georgen am Ybbsfelde au fost alertați în dimineața zilei de duminică, 6 august 2023, despre un presupus accident pe autostrada A1.

Când au ajuns la locul indicat, în direcția spre Viena, salvatorii au observat că vehiculul implicat în incident se afla de fapt pe celălalt sens de mers al autostrăzii, spre Salzburg.

Acolo, șoferul român a oprit mașina pe a treia bandă, cea pe care se circulă cu cea mai mare viteză și este folosită pentru depășiri, pentru a înlocui roata defectă. Narhingsbauer a menționat că a fost „o minune” că nimeni nu a fost rănit.

Deoarece Pompierii din St. Georgen/Ybbsfelde au avut numeroase intervenții pe autostrada West, aceștia doresc să sublinieze importanța comportamentului corect în trafic, în special în ceea ce privește crearea unei „căi de salvare”.

„În cazul în care circulația pe autostrăzi sau șosele rapide devine aglomerată sau se produce un blocaj, toți participanții la trafic sunt obligați să formeze o cale de salvare – chiar înainte ca traficul să se oprească complet și chiar dacă nu se apropie nicio mașină de intervenție. Alinierea paralelă la marginea carosabilului este necesară când viteza scade la 7 km/h”, au declarat reprezentanții Pompierilor.

Pentru autostrăzile cu două benzi de circulație, Pompierii au oferit următoarele sfaturi: „Pe autostrăzile și șoselele rapide cu două benzi, cei care se află pe banda din dreapta trebuie să se apropie cât mai mult de marginea dreaptă a drumului, folosind și banda de urgență. Cei de pe banda stângă se mută cât mai aproape de marginea stângă a drumului.”

Pentru autostrăzile cu trei sau mai multe benzi, principiul este similar. „Vehiculele de pe banda extremă stângă se deplasează cât mai mult spre stânga.

Vehiculele de pe celelalte benzi se îndepărtează cât mai mult spre dreapta pentru a forma un culoar – folosind, dacă este necesar, și banda de urgență.

Orice vehicul care se mută pentru a face loc trebuie să se oprească paralel cu direcția de mers – și nu în diagonală”, au concluzionat reprezentanții Pompierilor.

DISTRIBUIE