vineri, 26 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român a înființat în străinătate o companie care va lucra cu tehnologia viitorului. „Un nou capitol care se deschide”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 9 februarie 2023 Etichete: , , ,

Gabriel Scurtu, un antreprenor român în vârstă de 35 de ani, este CEO la Web 3.0 GmbH, o companie IT cu sediul în orașul Linz (capitala landului Austria Superioară). Conaționalul nostru a finalizat recent înființarea unui site, www.headquarterweb3.at, despre care susține că va schimba total utilizarea Internetului.

„Este un nou capitol care se deschide”, a precizat entuziasmat Gabriel, citat de Kronen Zeitung. Compania condusă de românul nostru oferă un serviciu de asistență în viitorul internetului, pe care până și giganții tehnologiei îl descoperă acum.

Gabriel Scurtu, fondatorul companiei Web 3.0 GmbH. Foto: Markus Wenze

„Nu există auto-exprimare aici. În loc de „cine sunt eu, ce am?”, aici există transparență deplină. Este vorba despre comunitate și lucru pe picior de egalitate”, a explicat Gabriel când a fost întrebat despre avantajele lumii digitale pe care o oferă noul său site.

Mutat din România în Austria Superioară din motive de dragoste, Gabriel a fondat compania sa în luna mai a anului trecut. Ea este dedicată unui subiect pe care mulți încă nu îl înțeleg, site-ul său este „gara” în care puteți urca în „trenul” Web 3.0!

Un mod nou de navigare pe Internet

Web 3.0 este o etapă nouă în dezvoltarea Internetului și se bazează pe tehnologia „blockchain”, în care datele nu ar trebui să mai fie în mâinile marilor corporații, fiecare utilizator păstrând controlul acestora.

Blockchain este o tehnologie bazată pe listă de baze de date care sunt legate între ele folosind procese criptografice. Bazele de date cresc constant pe măsură ce se adaugă noi tranzacții sau blocuri.

Se formează astfel un lanț continuu de date, înregistrările de date fiind verificabile și accesibile publicului. Deoarece nu există o locație centrală, piratarea lor este dificilă pentru că informațiile sunt copiate în milioane de computere diferite.

Web 3.0 se referă la următoarea etapă evolutivă a Internetului, care promovează protocoale descentralizate și vizează independența față de marii giganți ai tehnologiei precum Google, Facebook și Amazon.

De asemenea, Web 3.0 permite un Internet fără instanțe intermediare, garantează fluxuri de date care sunt deținute în totalitate de utilizator și permite anonimatul prin apăsarea unui buton.

„Headquarterweb3.at ia foarte în serios protecția datelor cu caracter personal și protecția datelor. Din acest motiv, dorim, de asemenea, să informăm utilizatorii site-ului nostru ce date sunt stocate și cum sunt utilizate aceste date.

Această declarație de protecție a datelor se aplică tuturor site-urilor web ale headquarterweb3.at. Este posibil să existe o politică de confidențialitate diferită pe serverele/site-urile web către care duc link-urile externe”, a precizat antreprenorul român.

Facebook, Spotify și Microsoft au urcat deja în trenul Web 3.0

Giganți precum Facebook, Spotify și Microsoft au urcat deja în trenul Web 3.0. „Cei cu adevărat mari au înțeles. Este un nou capitol care se deschide”, a subliniat Gabriel, care conduce o echipă de profesioniști în Linz. Dar el se bazează și pe specialiști din Japonia și Germania. Fratele său, Daniel, în vârstă de doar 18 ani, servește ca ofițer șef Metaverse.

Compania Headquarter Web 3.0 GmbH are rolul unui asistent virtual pentru acele companii care doresc să înceapă noi proiecte într-un „ecosistem” online descentralizat.

DISTRIBUIE