vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Român întors în țară din Germania găsit mort în carantină. Încălcase măsura de izolare la domiciliu

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 3 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Un român în vârstă de 51 de ani din Bistrița-Năsăud, întors în țară din Germania în urma cu câteva zile , a fost găsit mort în această dimineață în clădirea în care se afla în carantină. La întoarcerea sa în țară, bărbatului i fusese impusă măsura de izolare la domiciliu, dar după câteva zile de la întoarcere, polițiștii au constatat că acesta nu a respectat restricțiile și astfel a fost pus sub carantină instituționalizată.

Potrivit informațiilor făcute publice de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, citată de Gazeta de Bistrița, conaționalul nostru s-a întors în România din Germania pe data de 22 mai și a intrat imediat în izolare la domiciliu. Pe data de 25 mai însă, bărbatul a încălcat măsura impusă de autorități și a fost pus în carantină instituționalizată. În cursul dimineții de astăzi, 3 iunie, polițiștii care asigură paza clădirii l-au găsit pe bărbat fără viață.

- Continuarea după publicitate -

„În această dimineață și la prânz, persoana respectivă nu a ridicat masa, astfel că jandarmii care asigurau paza locației de carantinare au încercat să ia legătura cu aceasta pentru a verifica dacă sunt nereguli. Ca urmare a faptului că nu au reușit să stabilească un contact, forțele de ordine au recurs la intrarea forțată în camera acesteia. Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență, astfel că s-a efectuat un apel 112. Echipajele medicale care au intervenit la fața locului au constatat decesul acestuia”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

O echipă formată din polițiști de la Investigații Criminale și Criminalistic sosit ulterior la fața locului și efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc tragedia. A fost dispusă de asemenea efectuarea autopsiei asupra trupului neînsuflețit pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Potrivit sursei citate, bărbatul nu s-a plâns în niciun moment de probleme de sănătate, de simptome specifice COVid-19 sau alte probleme. Ultima dată când s-a luat legătura cu această persoană a fost în seara de 2 iunie.

- Continuarea după publicitate -

„În funcție evoluția situației, vom reveni cu mai multe amănunte despre acest caz în momentul în care va fi definitivat raportul asupra decesului persoanei în cauză”, a mai precizat sursa Prefectura.