marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Român mort în străinătate după trei zile de comă. A căzut într-un râu în duminica Rusaliilor catolice

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 31 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Un român în vârstă de 51 de ani a murit la spital miercuri, 31 mai, după ce cu trei zile în urmă a căzut în râul Lech în zona de agrement a restaurantului Flosslände din cartierul Lechhausen al orașului german Augsburg (landul Bavaria).

După cum relatează publicația Augsburger Allgemeine, mai multe persoane au văzut un bărbat care încerca zadarnic să înoate în râul Lech, chiar în Duminica Rusaliilor Catolice. Doi bărbați au sărit imediat în apă și l-au tras pe mal.

Martorii au încercat să-l resusciteze pe bărbat la fața locului, apoi a sosit și un medic care se afla în restaurant la acel moment. După resuscitare, victima a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar din Augsburg.

Potrivit poliției, operațiunea de salvare a fost filmată de mai multe persoane, râul Lech fiind o destinație extrem de populară, iar restaurantul era aglomerat în acea ziua însorită.

Timp de câteva ore, identitatea victimei nu a putut fi cunoscută nici de salvatori și nici de polițiști. Aceasta a ieșit la iveală câteva ore mai târziu, când prietenii bărbatului căzut în Lech l-au dat dispărut în aceeași seară.

Se pare că grupul de prieteni se întâlnise duminică la un grătar împreună, dar bărbatul respectiv ar fi părăsit acea întâlnire, fapt trecut cu vederea de ceilalți o bună perioadă de timp.

- Continuarea după publicitate -

După trei zile în care s-a zbătut între viață și moarte, conaționalul nostru a cedat din cauza rănilor grave suferite în urma căderii în râu. În cele trei zile, starea sa a fost descrisă ca fiind critică de către anchetatori.

Investigațiile continuă însă, deoarece poliția germană dorește să reconstituie etapele în care s-au succedat evenimentele, respectiv modul în care victima a căzut în râu.

În acest scop, poliția cere informații eventualilor martori, în special celor care au văzut cum a ajuns bărbatul în apă. Ei pot suna la 0821/323-3810.

DISTRIBUIE