marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Un român plecat la muncă în străinătate a găsit casa plină de migranți când s-a întors în țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - vineri, 2 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un român din județul Timiș, care lucrează în străinătate, a trăit o surpriză de proporții când s-a întors acasă și a descoperit că imobilul său din Moșnița Nouă găzduiește o comunitate întreagă de migranți, informează Press alert.

Proprietarul își închiriase apartamentul unei familii cu doi copii, toți cetățeni străini. Însă, la întoarcerea sa în țară, a găsit nu mai puțin de 30 de oameni locuind în interior. Șocat, a sunat imediat la 112.

Sursa foto: Press alert

Polițiștii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au răspuns rapid apelului și au preluat cazul. „Am identificat 30 de persoane străine care nu își justificau prezența la adresă,” au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră. „În urma verificărilor, am stabilit că aceștia sunt cetățeni din Irak și Siria, cu vârste între 21 și 38 de ani.”

După ce au finalizat toate verificările, polițiștii de frontieră au transferat migranții la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. „La finalizare, vor fi luate măsurile legale care se impun,” au mai precizat autoritățile.

Acest incident evidențiază problema migrației ilegale care continuă să afecteze multe țări, inclusiv România. Deși proprietarul a luat măsura de precauție de a închiria imobilul unei familii aparent onorabile, s-a trezit în situația de a găzdui un număr mult mai mare de migranți, cu toate complicațiile legale și problemele de securitate care derivă din acest fapt.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE