marți, 17 septembrie 2024
Informația fără granițe


Român plecat la muncă în străinătate, părăsit de nevastă. „Nu știu nimic de ea și de cele trei fetițe ale noastre”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Prima pagină Știri - marți, 23 aprilie 2024 Etichete: , , , , ,

Ionuț, un bărbat de 32 de ani din județul Vaslui, care a fost plecat la muncă în străinătate, se confruntă cu o situație tulburătoare după ce fosta lui parteneră a dispărut cu cele trei fiice ale lor, în vârstă de 8, 7 și 4 ani.

Incidentul a fost relatat pe 23 aprilie 2024, în cadrul emisiunii Acces Direct.

Conform declarațiilor lui Ionuț, dispariția a survenit după o perioadă în care el a muncit în străinătate.

Fosta parteneră a început să caute alți bărbați pe rețelele sociale, iar Ionuț a iertat-o de mai multe ori pentru infidelități, sperând la o îmbunătățire a situației pentru binele copiilor.

„Motivele ei erau că eram plecat de acasă. E plecată de pe data de 16 aprilie… Sunt blocat pe rețelele de socializare, nu am reușit să dau de ea”, a mărturisit bărbatul.

Ionuț și prezentatoarea de la Acces Direct, Mirela Vaida

Situația a escaladat când, pe 16 aprilie, femeia a plecat cu fetițele, fără bagaje, cu un autobuz cu destinația Bârlad. Vecinii au fost cei care au văzut-o plecând.

„În aceeași zi i-am sunat și pe socri. I-am anunțat. Și ei au sunat la poliție, au căutat și ei, dar fără rezultat”,  a adăugat Ionuț. În plus, fetițele nu au mai mers la școală de când mama lor le-a luat cu ea.

Ionuț continuă să caute soluții și speră să-și poată revedea fiicele cât mai curând.

Situația în care bărbații pleacă la muncă în străinătate, lăsându-și soțiile și copiii acasă, pune relațiile la o serie de teste dificile, legate de distanță, comunicare, și responsabilități partajate.

Unele studii și observații sugerează că aceste relații sunt susceptibile la rate mai înalte de separare și divorț, în special când separarea este prelungită și când problemele precum comunicarea între parteneri, încrederea, planurile de viitor comune, nu sunt gestionate eficient.

Totuși, multe familii reușesc să depășească aceste provocări printr-un efort comun și prin adaptare la situația lor particulară.