luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă arestată la aterizare pe un aeroport din Germania. Avea un mandat de arestare pe numele ei

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 4 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

O tânără de naționalitate română în vârstă de 24 de ani, a fost verificată pe aeroportul din Köln de poliția federală germană în jurul orei 10:00, în data de 2 ianuarie 2022. Pe numele femeii, care tocmai aterizase de la Londra, s-a găsit un APB (all points bulletin), adică o notificare generală difuzată pentru a alerta oamenii legii că o persoană este căutată în mod activ în legătură cu o infracțiune.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de poliția din Sankt Augustin, instanța districtuală din Duisburg-Hamborn (Renania de Nord-Westfalia) emisese un aviz de arestare pentru tânără, deoarece aceasta nu executase o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru furt și promovare frauduloasă și era fugară. După finalizarea intervenției, românca a fost trimisă la o unitate de corecție.

La mai puțin de patru ore după depistarea româncei fugare, polițiștii federali au verificat un tânăr de 27 de ani, de naționalitate siriană, care era pe cale să călătorească către Bergamo (Italia). Din verificarea efectuată s-a constatat că acesta avea un mandat european de arestare pe numele său, emis de autoritățile din Austria pentru „infracțiuni în detrimentul persoanelor”. El a fost arestat și va fi adus în fața unui judecător în vederea extrădării.

Cu doar două zile în urmă, aceiași polițiști vigilenți de pe aeroportul din Köln au verificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, de naționalitate bulgară, care urma să se îmbarce într-un zbor spre Sofia. Verificarea sa a scos la iveală un mandat de arestare deschis de parchetul din Wiesbaden (Hessa). Cetățeanul bulgar era căutat din septembrie 2021, deoarece nu a plătit o amendă pentru o infracțiune de vătămare corporală. Confruntat cu amenințarea unei pedepse privative de libertate de 50 de zile, bulgarul a reușit să plătească suma restantă de 1.500 de euro, precum și 78,50 euro cheltuieli procesuale și să-și păstreze starea de libertate.

Trimite acest articol și prietenilor tăi