duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Româncă din Spania arestată pentru că nu purta mască de protecție după ce a fost oprită și avertizată de 8 ori de poliție

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 5 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

O femeie româncă din Spania, în vârstă de 46 de ani, a fost arestată la Ontinyent (Valencia) de poliția spaniolă pentru că a refuzat să poarte masca de protecție împotriva infectării și răspândirii noului coronavirus. În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că femeia fusese oprită și avertizată de 8 ori în trecut pentru aceeași abatere, relatează Ultima Hora.

Poliția Națională a reținut-o pe femeia româncă în temeiul dispozițiilor Decretului Lege 11/20 din 24 iulie care prevede purtarea obligatorie a măștii de protecție.

S-a întâmplat joi, 1 octombrie, în jurul orei 12:30, când agenții care efectuau controale pe una dintre străzile din Ontinyent au observat o femeie fără mască. Polițiștii au întrebat-o pe femeie motivele pentru care nu purta masca de protecție și i-au reamintit că utilizarea acesteia este obligatorie de la intrarea în vigoare a decretului menționat mai sus. Conaționala noastră a răspuns că nu purta mască ​​pentru că asta era decizia ei și că se considera o „persoană liberă” să hotărască singură ce și cum să facă.

Agenții i-au oferit o mască, dar femeia a refuzat continuând cu aceeași atitudine negativistă. Ea a fost informată că, în acest caz, va trebui să se procedeze la întocmirea unui proces verbal și că va fi sancționată. În urma cercetărilor, polițiștii au aflat însă că mai fusese deja avertizată de 8 ori pentru aceeași abatere.

În cele din urmă, autoritățile de ordine spaniole au procedat la arestarea femeii care a fost pusă la dispoziția autorității judiciare, cu acuzația de neascultare gravă a unui ordin guvernamental.