sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă din Spania violată și ucisă de soț. Bărbatul se apără susținând că femeia a fost victima unui jaf

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - joi, 10 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Tribunalul din Madrid a dat startul, miercuri, 9 septembrie 2020, procesului împotriva unui bărbat spaniol pe nume José Arellano, în vârstă de 43 de ani, care este acuzat că și-a violat și ucis soția, Valentina Chirac, o femeie româncă de 37 de ani și originară din Galați. Presupusul criminal se apără, în schimb, susținând că soția lui a fost victima unui jaf.

Crima s-a petrecut în dimineața zilei de 27 mai 2017 într-o locuință situată pe strada Puerto de Canencia, nr. 9 din localitatea Collado Villalba, informează presa spaniolă, iar Procuratura din Madrid îl consideră pe soțul conaționalei noastre ca fiind vinovat pentru această tragedie. Cei doi s-au cunoscut în anul 2011, iar în 2014 s-au căsătorit și au adus pe lume împreună o fetiță. În seara zilei de 26 mai 2017, susțin anchetatorii, Arellano și soția sa au participat la o cină cu prietenii, iar când s-au întors acasă, în jurul orei 2:00 noaptea, bărbatul spaniol a încercat să întrețină raporturi sexuale cu ea.

Valentina și Josè. Foto: elespanol.com

Soția l-a refuzat, însă, iar bărbatul ar fi lovit-o  „cu un obiect contondent la nivelul capului, de cel puțin trei ori, determinând-o să rămână în stare de semiconștiență și eliminând astfel orice posibilitate reală de apărare”. Inculpatul ar fi decis apoi să pună capăt vieții soției sale și „profitând de faptul că era semiconștientă, i-a legat mâinile și picioarele cu bandă adezivă și i-a pus pe cap o pungă de plastic pe care a legat-o cu aceeași bandă adezivă în jurul gâtului, provocându asfixierea femeii”, precizează procurorul.

Potrivit celor relatate de investigatori, inculpatul „a sesizat serviciile de urgență prin apelarea numărului de telefon 112, declarând că și-a găsit soția moartă”. Arellano a fost pus apoi sub arest preventiv în data de 28 mai 2017, acuzat fiind de omor.

Manuel Alonso, avocatul care-l apără pe bărbatul spaniol susține însă că soția acestuia a fost ucisă în timpul unui jaf petrecut în locuința celor doi. Conform celor relatate de Alonso în fața judecătorului, Arellano a ieșit în acea dimineață cu prietenii, cu motocicletele, ca în fiecare sâmbătă, iar la întoarcere a constatat că cineva a efectuat un jaf în locuința sa și a găsit trupul neînsuflețit al soției sale în casă. Avocatul apărării a afirmat, de asemenea, în cursul rechizitoriului depus ieri, că autorii jafului și a crimei au sustras suma de 100.000 de euro din locuința celor doi soți și că persoanele care au ucis-o pe românca noastră știau că în acea casă se aflau bani în numerar.

Câțiva martori, precum și înregistrările camerelor de supraveghere video dintr-o benzinărie, confirmă faptul că soțul româncei a ieșit în acea dimineață la plimbare cu motocicleta, dar medicul legist care a inspectat cadavrul susține că femeia a fost ucisă între orele 4:00 și 6:00 dimineața, când Arellano se afla încă acasă. De asemenea, polițiștii au declarat că au găsit restul de bandă adezivă, folosită pentru a imobiliza-o pe femeia româncă, „în interiorul unei valize care se afla într-una din camerele de la parterul casei, iar punga folosită pentru a sufoca-o provenea dintr-un magazin în care inculpatul mergea frecvent pentru a-și face cumpărăturile”.

Pe de altă parte, avocatul bărbatului spaniol a demonstrat că atât pe punga folosită pentru asfixierea victimei, cât și pe banda adezivă, a fost găsit ADN ce provine de la 2 persoane diferite, un bărbat și o femeie, care nu au putut fi identificate. Aceste dovezi, mai spune avocatul Alonso, l-ar putea exonera pe clientul său, dar pentru ca ADN-ul să fie considerat o dovadă validă într-o anchetă, acesta trebuie să se afle printre elementele esențiale ale infracțiunii și, în acest caz, „nu se află nici ADN-ul, nici amprentele digitale”, chiar dacă au fost găsite în casa în care cei doi soți locuiau.

„Acest lucru este decisiv, la fel ca și momentul în care a avut loc crima. Experții o plasează în jurul orei 4:00 sau 6:00 dimineața, dar în raportul nostru de expertiză – făcut de psihiatrul criminalist José Cabrera – sunt contrazise concluziile Curții și crima este localizată câteva ore mai târziu “, a indicat Alonso.

În rechizitoriul său, Procuratura a cerut ca Arellano să fie condamnat la 25 de ani de închisoare pentru infracțiunea de omor, în timp ce familia conaționalei noastre, care s-a constituit parte civilă în proces, solicită Tribunalului din Madrid să fie condamnat atât la 25 de ani pentru crimă, cât și 12 ani pentru viol. În același timp, se mai cere și ca bărbatul spaniol să fie decăzut din drepturile părintești și să o despăgubească pe fiica lui și a femeii românce cu suma de 150.000 de euro.

Avocatul care-l apără pe spaniol, cere în schimba achitarea acestuia, inculpatul susținându-și nevinovăția în continuare, cum a făcut-o de la început.

Trimite acest articol și prietenilor tăi