marți, 5 noiembrie 2024
Informația fără granițe


O româncă din străinătate și-a creat un colț de rai în propria casă: „Mi-am amenajat o cameră ca pe vremea bunicii”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Cultură În evidență Prima pagină - vineri, 15 decembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Ana Afloarei, o femeie de 43 de ani originară din satul Vatra, comuna Hudești, județul Botoșani, a reușit să își amenajeze un spațiu unic în Londra, evocând amintirile și tradițiile românești.

Ea și-a amenajat o cameră ca pe vremea bunicii, relatează Botoșani news.

- Continuarea după publicitate -

Ana a emigrat în capitala britanică în 2015, în căutarea unui viitor mai bun pentru familia sa, lăsând în urmă viața de casnică din România.

Cu un început modest, lucrând inițial într-un hotel fără a cunoaște limba engleză, ea a demonstrat tenacitate și determinare. După 11 luni, și-a găsit un loc de muncă într-un atelier de croitorie, unde a acumulat o experiență prețioasă.

Dorința ei de a avea propria afacere a devenit realitate, iar secretul succesului ei, după cum mărturisește, se bazează pe respect, comunicare eficientă și calitatea serviciilor oferite.

- Continuarea după publicitate -

În pofida succesului în afaceri, Ana nu și-a uitat rădăcinile. Dorul de casă a inspirat-o să creeze în propria locuință un spațiu dedicat tradițiilor și culturii românești: „Cămara bunicii”.

Românca a declarat:

„Eu sunt un iubitor de tradiții și cultura românească și cu asta mă ocup aici. Știind că nu toți au posibilitatea să arate copiilor tradițiile noastre, m-am gândit că asta ar fi o idee. Însă proiectul a început doar pentru sufletul meu. Am făcut un studio tradițional, o cameră amenajată ca pe timpul bunicii”.

Sursa foto: Botosani news

Acest mic colț de rai românesc în inima Londrei a devenit un loc de întâlnire pentru comunitatea românească și nu numai, oferind o oază de nostalgie și autenticitate.

- Continuarea după publicitate -

Vizitatorii sunt invitați să admire decorațiunile și să imortalizeze momentele petrecute în acest spațiu special.

Astfel, Ana Afloarei reușește nu doar să păstreze vie cultura românească, dar și să o împărtășească cu alții, indiferent de granițele geografice.