sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


O româncă a fost condamnată la închisoare pe viață în Austria. A ucis din gelozie o femeie și un copil de 5 ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 25 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Pe 29 ianuarie 2022, în Villach (Austria), s-a petrecut un incident tragic care a șocat comunitatea. O femeie româncă de 38 de ani, cu studii în arte, i-a omorât intenționat cu mașina pe fiul de 5 ani al fostului ei soț și pe mama copilului, în vârstă de 43 de ani. Vineri, 23 iunie, ea a fost condamnată la închisoare pe viață, informează OE42.

Sursa foto: oe24.at

Ura și gelozia stau la baza faptelor comise de femeia româncă. Aceasta s-a îndrăgostit în 2019 de un bărbat din Villach, pe care l-a cunoscut în timp ce lucra pe un vas de croazieră.

Cei doi s-au căsătorit, dar femeia româncă a avut mereu o problemă cu trecutul partenerului său, care avea un fiu de 5 ani și o fostă iubită în Villach. Ea era extrem de geloasă și considera că prezența copilului era un obstacol în relația lor.

În timpul lunii de miere, s-au certat atât de tare încât bărbatul s-a întors la Villach. Convinsă că bărbatul s-a dus la vechea iubită și la copilul avut cu aceasta, românca a călătorit la Villach și a închiriat o cameră. A mers la adresa mamei și a copilului și s-a ascuns cu mașina în apropiere. „Bastardul ăla trebuie să moară”, ar fi spus ea despre copilul soțului său.

- Continuarea după publicitate -

Când i-a văzut pe cei doi, a accelerat și i-a lovit în mod intenționat, omorându-i pe loc. I-a lovit frontal – mama  mergea pe jos, iar băiatul de cinci ani se deplasa cu trotineta. „Victimele nu au avut nicio șansă să evite impactul”, a declarat procurorul.

Întrebată în timpul procesului dacă intenționa să-i ucidă pe amândoi, acuzata a răspuns: „Da. Copilul era pe traseul ei, dacă l-aș fi ratat pe el, aș fi ratat-o și pe ea.” Mai târziu a adăugat: „El (băiatul, n.r.) era destul de aproape de ea și în acel moment nu mai conta pe cine lovesc. Dar îmi pare rău, în special pentru copil.”

„Nu există niciun semn de remușcare pentru crimele sângeroase. Acuzata a comis două crime, din dorința de răzbunare, un motiv josnic. O mărturisire plină de remușcare ar fi constituit un motiv de atenuare a pedepsei, însă nu a existat așa ceva”, a spus Manfred Herrnhofer, președintele tribunalului de jurați, justificând duritatea sentinței.

Sursa foto: oe24.at

 

- Continuarea după publicitate -

Tribunalul a considerat că numai o sentință de închisoare pe viață ar fi adecvată. Jurații au luat decizia în unanimitate, cu opt voturi pentru condamnare și niciunul împotrivă.

Psihiatrul judiciar Peter Hofmann, care a examinat-o pe femeie, a recomandat internarea acesteia într-un centru de terapie. Tulburarea ei de personalitate are „o dimensiune gravă și de lungă durată” și „Există un mare pericol că va comite din nou infracțiuni grave. Nici infracțiunile similare cu cele judecate aici n-ar putea fi excluse.”

DISTRIBUIE