luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă întoarsă din Spania, a încercat să-și violeze vecina cu un cârnat pentru că s-ar fi încurcat cu soțul ei. „O găseam în dormitorul meu”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 28 decembrie 2022 Etichete: ,

O româncă din Spania, întoarsă în țară la sfârșitul lunii trecute, a ajuns la închisoare după ce, în complicitate cu nora ei, în vârstă de numai 16 ani, a bătut și umilit o vecină pe care o suspecta că a avut relații cu soțul ei.

Potrivit ziarului Vremea Nouă, Irina Arcăleanu și Denisa M., din comuna Pușcași, județul Vaslui, și-au petrecut Crăciunul în spatele gratiilor și vor petrece și revelionul, acuzate fiind de loviri sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal și viol asupra unei vecine, această ultimă infracțiune fiind înfăptuită cu ajutorul unui cârnat.

- Continuarea după publicitate -

Agresiunea s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, 28 noiembrie 2022, când victima, Elena H., se afla în fața porții sale, iar Irina, abia întoarsă din Spania, a imobilizat-o cu ajutorul nurorii sale și a târât-o apoi în casa lor.

Elena H., femeia bătută de românca din Spania. Foto: vremeanoua.ro

Odată ajunse în locuință, cele două agresoare au început să-i aplice Elenei mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, apoi au dezbrăcat-o și au început să o filmeze.

- Continuarea după publicitate -

Din dorința de a umili-o cât mai tare, supărată fiind pe Elena că s-ar fi încurcat cu soțul ei, Irina a decis să o violeze pe vecina sa cu un cârnat, ca o lecție să nu mai umble după bărbații altor femei.

Victima, mamă a cinci copii, a ajuns la spital în urma acestei agresiuni și a depus plângere la poliție. Ea a declarat pentru sursa citată că sunt cinci ani de zile de când tot depune plângeri împotriva Irinei pentru distrugeri și amenințări, dar până la această agresiune nu a intervenit nimeni.

Elena și soțul ei au fost nevoiți nu numai să-și schimbe geamurile în fiecare an, în ultimii ani, deoarece vecina de peste drum i le spărgea de fiecare dată când avea chef de scandal, dar la un moment dat au decis să înfunde peretele cu cărămizi acolo unde aveau unele geamuri, iar la singura fereastră rămasă în partea din față a casei au pus o plasă metalică pentru a proteja-o.

Geamurile Elenei sparte de românca întoarsă din Spania. Foto: vremeanoua.ro

- Continuarea după publicitate -

Cu privire la agresiunea și umilințele la care a fost supusă de românca întoarsă din Spania și nora ei, Elena H. a declarat pentru Vremea Nouă:

„Denisa, nora vecinei, i-a spus băiatului meu să se ducă să-i cumpere pâine. Cât timp a fost copilul plecat, ea m-a ținut de vorbă la poartă. După ce m-am apucat de măturat în drum, a ieșit din curte și Irina și, ajutată de Denisa, m-a tras în casa ei.

„Acolo au început să mă lovească cu pumnii și picioarele, m-au dezbrăcat și m-au filmat cu telefonul, apoi au încercat să-mi introducă un cârnat în va**n.

„Am o grămadă de plângeri făcute la poliție, nimic nu se mișcă. În trecut, femeia asta a intrat cu toporul peste mine în casă, a spus că pe ea nu o interesează copiii mei, că-i omoară și pe ei.

„Ultima dată când mi-a spart geamurile a fost pe 2 octombrie, anul ăsta. A încercat să spargă și geamurile de la camera băiatului, dar nu a reușit, că nu are vederea spre drum.

- Continuarea după publicitate -

„Am tot întrebat polițistul din comună ce se mai întâmplă cu plângerile făcute de mine, cu dosarul pe care i l-a întocmit vecinei. Mi-a spus că de acum la anul dacă se mai face ceva.”

Abia după publicarea declarațiilor făcute de Elena pentru ziarul Vremea Nouă, mai exact la data de 29 noiembrie 2022, polițiștii și mascații au dat buzna în curtea Irinei Arcăleanu și au arestat-o atât pe ea, cât și pe nora acesteia.

Ajunse în sala de judecată, la data de 30 noiembrie 2022, cele două agresoare au încercat să se apere, atât prin vorbele lor, cât și prin cele ale avocaților care le-au reprezentat, dar judecătoarea a decis să le plaseze în arest preventiv timp de 30 de zile.

În tribunal, Irina Arcăleanu a declarat: „ Am fost mereu provocată de această femeie, încă din 2008. Cât despre cele întâmplate la sfârșitul lunii trecute, nu am ținut-o 10 minute în casă, așa cum ea declară. A fost o simplă bătaie, mai mult răcnete și țipete.

- Te-ar mai putea interesa -

„Și când nu eram eu acasă, vecina se lua de noră, de iubita băiatului meu. Se lua mereu de ea, o provoca, o insulta. Nu e prima dată, am fost dată și cu spray paralizant în ochi de către bărbatu-su.

„Am zis să-i dăm și noi o lecție, că poate se liniștește. Înainte, când se întâlnea cu soțul meu pe la spate, mă chema la ea și-mi punea somnifere în ceai, ca eu să dorm, iar ea să vină în casă la mine.

„E postul Crăciunului, nu are rost să vă mint, dar eu mă duceam la magazin să fac cumpărături și când mă întorceam, o găseam pe ea în casa mea, în dormitorul meu, pe patul meu. De atâția ani am evitat-o, acum am vrut să-i dăm o lecție.”

Nora Irinei, în schimb, s-a dovedit a fi mai căită de faptele sale și i-a spus judecătoarei: „Doamna judecător, îmi pare foarte rău pentru ce am făcut, dar sunt acuzată pentru fapte pe care nu le-am comis. Nu am vrut să mă răzbun pe dânsa, cu toate că a pus oameni să mă bată. Nu puteam să merg nici la pâine de frica ei.

„A fost, într-adevăr, un fel de răzbunare, dar prima dată am spus să o prindem și să o batem. Am prins-o, am bătut-o, dar nu să dau cu picioarele ea, nu să o trag de păr, nu să o târâi.

- Continuarea după publicitate -

„I-am dat o simplă palmă, iar pentru o palmă am ajuns să stau în arest preventiv 30 de zile. De dezbrăcat, s-a dezbrăcat singură. Nu mă întrebați de ce, că nu știu. Avea bluza ridicată și și-a dat-o singură jos.

„Eu una nu am ținut-o de mâini și de picioare, nici eu, nici soacră-mea. Nu a stat în casa noastră zece minute, așa cum spune. Ușile erau larg deschise, nu erau încuiate.

„Dacă țipa, se auzea. Ea doar atât spunea: «am greșit, am greșit». Ea, de mult timp, mă amenința, arunca cu pietre în geam și n-am putut să fac nimic. Am așteptat momentul.”

La data de 22 decembrie 2022, Irina Arcăleanu și Denisa M. au apărut din nou în fața judecătoarei, cu privire la eliberarea din arest preventiv, dar instanța a decis să le prelungească detenție pentru alte 30 de zile, respectiv până la 28 ianuarie 2023.

Astfel, ambele agresoare vor începe noul an în închisoare, după ce au petrecut deja sărbătorile de Crăciun în spatele gratiilor.

- Continuarea după publicitate -

Foto articol: vremeanoua.ro