sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă minoră din Spania obligată să se prostitueze, fratele ei să cerșească. Arestate mama, sora mai mare și mătușa fetei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 30 iulie 2021 Etichete: , ,

Agenții de la Policía Nacional și Guardia Urbana din Barcelona, Spania, au eliberat doi minori de naționalitate română, o fată și un băiat, care erau exploatați prin prostituție și cerșit chiar de membrii familiei lor.

Persoanele care-i exploatau erau nimeni altele decât mama, sora mai mare și mătușa celor doi adolescenți, fata având vârsta de 16 ani, iar băiatul 14 ani.

Foto: El Mundo/Policía Nacional

Potrivit polițiștilor spanioli, citați de ziarul El Mundo, sora mai mare a celor doi minori era cea care se ocupa cu cu găsirea clienților în timp ce cerșea la un semafor din localitatea Hospitalet de Llobregat.

Femeia aborda șoferii care opreau la semafor și le propunea să întrețină relații sexuale cu sora ei de 16 ani, care era obligată de cele trei femei să-și vândă corpul, iar toți banii îi rețineau ele.

Băiatul de 14 ani, în schimb, era exploatat prin cerșit, el fiind obligat să cerșească din zori și până în seară la semafor, spălând parbrize. Și în cazul său, toți banii erau preluați de femeile care-l obligau să cerșească.

Anchetatorii au constatat că cele trei femei și minorii salvați de polițiști locuiau în corturi improvizate, în cartierul Poble Sec din Barcelona, unde nu aveau nici măcar condiții sanitare și igienice minime.

- Continuarea după publicitate -

Foto: El Mundo/Policía Nacional

Mai mult, cei doi adolescenți nu mergeau la școală, nu știau să scrie sau să citească și nici măcar nu erau familiarizați cu elemente simple din viața cotidiană, cum ar fi un lift.

Polițiștii spanioli le-au pus sub arest pe mama, sora majoră și mătușa minorilor români, care sunt acuzate de proxenetism, corupție de minori și încălcarea drepturilor familiale.

Au fost puși sub arest, de asemenea, și trei clienți obișnuiți ai fetei, iar ancheta continuă pentru a descoperi alți potențiali clienți.

- Continuarea după publicitate -

Surse din anchetă spun că într-un telefon aflat în posesia femeilor a fost găsită o listă lungă de bărbați despre care se presupune că ar fi apelat la serviciile minorei.

Atât fata de 16 ani, cât și fratele ei de 14 ani, au fost dați în custodia Direcției de Atenție către Minori și Adolescenți (Dirección de Atención a la Infancia y la Adolescencia).

În anul 2020, Policía Nacional și Guardia Civil au eliberat, în Spania, peste 1 200 de persoane supuse exploatării sexuale, potrivit publicației El Día. Majoritatea dintre acestea proveneau din Columbia Paraguay și România.

DISTRIBUIE