fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Româncă moartă în străinătate în urma unui accident rutier. La volan se afla soțul femeii

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 13 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 69 de ani, a decedat sâmbătă, 10 septembrie 2022, într-un tragic accident în care autorulota condusă de soțul său, de aceeași naționalitate și în vârstă de 74 de ani, a pierdut controlul volanului în urma exploziei unei anvelope și a părăsit carosabilul, răsturnându-se pe marginea drumului.

Victima ocupa locul pasagerului. Tragicul accident s-a petrecut pe autostrada franceză A61, în dreptul localității Bram, în direcția Carcassonne-Toulouse. Cu răni grave la picioare, soțul victimei a fost transportat la spitalul din Carcassonne (departamentul Aude din regiunea Occitania). Cuplul este originar din România, dar locuiește în Franța, informează publicația franceză L’Independant.

Autorulota este singurul vehicul implicat în nefericitul accident petrecut în jurul orei 11:00 pe A61, între Carcassonne și Bram, după zona Arzens. După explozia unei anvelope, autorulota a trecut prin balustrada de protecție a autostrăzii și s-a oprit în arbuștii de pe marginea drumului, după ce s-a răsturnat pe o laterală.

Autorulota cu care călătoreau cei doi soți români. Foto: lindependant.fr

Informați de ceilalți participanți la trafic, serviciul de urgență francez a mobilizat resurse semnificative pentru salvarea victimelor. Aproximativ 15 pompieri din localitățile Castelnaudary, Bram și Carcassonne au fost trimiși la locul accidentului, precum și o echipă de medici de la SMUR (Service Mobile d’Urgence et Reanimation – Serviciul mobil de urgență și resuscitare).

La sosirea salvatorilor, conaționala noastră se afla deja în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, femeia nu a putut fi resuscitată și a decedat.

Soțul ei, șoferul autorulotei, a fost prins între fiarele contorsionate ale vehiculului și a trebuit să fie descarcerat de către pompieri. El suferă de o fractură deschisă a membrelor inferioare și a fost transportat la camera de urgență a spitalului din Carcassonne.

De asemenea, polițiștii de la circulație au intervenit rapid. Împreună cu echipele Vinci Autoroute (o divizie a grupului Vinci specializată în concesionarea și exploatarea infrastructurii de autostrăzi) au asigurat respectarea procedurilor în caz de urgență.

Traficul în dreptul locului accidentului a fost deviat pe o singură bandă (cea din stânga). Circulația fost perturbată considerabil, astfel încât s-a ajuns la o încetinire a vitezei de până la 5 km/h, ceea ce a dus la o prelungire a timpului călătoriei fiecărui participant la trafic cu aproximativ o jumătate de oră.

Totuși, cu puțin timp înainte de ora 14:00, Vinci Autoroute a anunțat încetarea perturbărilor traficului pe A61. Jandarmii au deschis o anchetă și efectuează cercetările obișnuite pentru a stabili cauzele exacte ale tragicului accident.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi