luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă oprită de polițiști pe un aeroport din Germania. Pe numele său exista un mandat de arestare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 6 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

În dimineața zilei de duminică, 5 decembrie, polițiștii germani au reținut pe aeroportul din Dortmund o femeie de naționalitate română, în vârstă de 36 de ani, pe numele căreia exista un mandat de arestare, datorită unei amenzi mai vechi, neplătite.

În jurul orei 9:30, femeia s-a prezentat la controlul obișnuit de îmbarcare într-o aeronavă care zbura către România (Târgu Mureș), de pe aeroportul din Dortmund, se arată într-un comunicat presseportal.de. La verificarea actelor sale de identitate, a ieșit la la iveală faptul că pe numele ei exista un mandat de arestare, emis de parchetul din Regensburg.

- Continuarea după publicitate -

Tribunalul districtual din Regensburg o condamnase pe femeie încă din luna mai pentru infracțiunea de fraudă, obligând-o la plata unei amenzi în valoare de 2.100 de euro. Întrucât aceasta nu plătise amenda în termenul stabilit, pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

Românca a reușit să evite pedeapsa privativă de libertate de 60 de zile, achitând imediat amenda. Ulterior, femeia și-a continuat drumul spre România.