joi, 21 septembrie 2023
Informația fără granițe


Româncă ucisă în Italia și aruncată în apele unui râu. Anica era mama a patru copii

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 31 mai 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Moartea unei mame românce a șocat Italia. Corpul fără viață al tinerei Anica Panfile, în vârstă de 31 de ani, fost găsit duminică, 21 mai, de un pescar, în râul Piave din provincia Treviso. Inițial s-a crezut că femeia s-a sinucis aruncându-se de pe un pod, dar după autopsie ancheta a luat un alt curs: Anica a murit după ce a fost lovită în zona capului, apoi a fost aruncată în râu.

Rezultatele autopsiei, efectuată de anatomopatologul Antonello Cirnelli, au relevat că Anica a fost lovită în față și la ceafă cu un obiect contondent, precum un baston sau o bară de fier, dar nu e exclus ca ucigașul să o fi lovit doar cu pumnii. În plus, nu au fost găsite urme de înec, fapt ce elimină ipoteza unui suicid.

„În prezent, ipoteza sinuciderii pare extrem de improbabilă”. Cu aceste cuvinte, procurorul din Treviso, Marco Martani, confirmă că investigatorii urmează acum pista crimei pentru a înțelege cum a murit tânăra româncă.

- Continuarea după publicitate -

Anica Panfile, care locuia cu mama și cei patru copii ai săi în Treviso, a dispărut în după-amiaza zilei de joi, 18 mai 2023, după ce a plecat să-și ridice CUD („Certificazione Unica”, un document fiscal necesar lucrătorilor din Italia) de la Franco Battaggia, un italian în casa căruia mergea să facă curățenie.

Anica Panfile împreună cu cei patru copii ai săi. Foto: Facebook

Anica a fost căsătorită cu un român de care a divorțat, iar în prezent avea o relație cu un italian mult mai în vârstă decât ea

Se încearcă a se stabili dacă fostul soț al Anicăi, se afla în Italia atunci când tânăra mamă a dispărut. Au fost audiați, de asemenea, Luigino De Biase, partenerul actual al Anicăi, cu care aceasta a avut-o pe fiica cea mică, în vârstă de 2 ani și jumătate, precum și Franco Battaggia, bărbatul în casa căruia făcea curățenie și cu care s-a întâlnit joi, 18 mai, ultima zi în care a fost văzută în viață.

- Continuarea după publicitate -

Fostul soț român al tinerei, Vasilică Lungu, de care se despărțise cu 5 ani în urmă, nu se știe dacă era în Italia, sau mai exact în zona Treviso, când Anica a dispărut. „Verificăm deplasările bărbatului”, a declarat procurorul-șef. O cameră de supraveghere pare să o fi surprins pe tânăra femeie urcându-se într-o mașină condusă de un bărbat. Acesta ar putea fi ultima persoană care a văzut-o în viață.

Părinții femeii se tem că fostul soț, descris drept un bărbat violent, ar putea lua cu el copiii care locuiau cu mama lor.

Procuratura plănuiește să efectueze o serie de investigații suplimentare asupra hainelor pe care Anica le purta atunci când a fost găsită, în căutarea unor urme de ADN care ar putea fi atribuite presupusului criminal.

În timp ce familia și comunitatea își exprimă durerea, toți cei implicați așteaptă să fie aruncată lumină asupra acestui caz și să se facă dreptate pentru Anica și cei patru copii ai săi, care acum trebuie să se descurce fără mama lor.