sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Români căutați de poliție în străinătate. S-au bătut la un botez și au rănit grav un conațional

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Știri - joi, 29 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 28 de ani, a fost înjunghiat de doi conaționali de 20 și respectiv 33 de ani, într-un conflict izbucnit spontan la o petrecere de botez care a avut loc în noaptea de sâmbătă, 24 septembrie, în orașul german Duisburg (Renania de Nord-Westfalia), informează RP.Online.

Rezidenți în Duisburg, cei doi inculpați au fugit în timp ce victima a suferit leziuni în urma cărora va rămâne cu deficiențe fizice permanente. Parchetul și poliția din Duisburg i-au dat în urmărire generală sub acuzația că au rănit grav un alt bărbat, în urma unei tentative de omucidere.

La ceremonia de botez, desfășurată într-o sală de evenimente de pe Friedrich-Alfred-Strasse din Duisburg-Rheinhausen, au participat aproximativ 140 de invitați. Disputa dintre cei trei a escaladat la o oră după miezul nopții. În cursul altercației, cei doi inculpați ar fi înjunghiat un tânăr de aceeași naționalitate.

Deși grav rănită, victima a fost operată cu succes la spitalul din Duisburg. Starea sa este stabilă momentan însă, conform evaluărilor inițiale ale medicilor, va rămâne cu deficiențe fizice pentru tot restul vieții.

Cei doi inculpați au fugit imediat după comiterea faptei. Anchetatorii germani îi caută și presupun că aceștia nu au fugit încă în străinătate, dar nu exclud total acest lucru.

Parchetul și poliția le-au distribuit fotografiile în mass-media și îi caută mai ales în imediata apropiere a domiciliului. În decursul urmăririi, autoritățile au lansat și un avertisment impresionant: „Cei doi bărbați sunt probabil înarmați. Nu intrați în vorbă cu ei. Contactați imediat poliția la numărul de urgență 110”, se arată în comunicatul comun al poliției și parchetului din Duisburg.

Eventualii martori pot suna la Comisia de Omucideri din Duisburg la 0203 2800 pentru a oferi informații despre locul unde se află oricare dintre inculpați. Poliția a rezumat cele mai importante informații despre cei doi pe un afiș de urmărire. De exemplu, poreclele lor sunt binecunoscute: Marc’o Doll și Bubu Măcelaru.

Trimite acest articol și prietenilor tăi