sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Români de succes în diaspora, Magdalena și Mihai au deschis în Marea Britanie un restaurant

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora În evidență Știri - vineri, 11 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Noul restaurant Callatis, care s-a deschis recent pe Glebe Road, în orașul Loughor, comitatul Swansea din Marea Britanie și unde se pot servi preparate din întreaga lume, este deținut de o familie de români, Magdalena și Mihai Mircea, doi soți care au administrat înainte cunoscuta cafenea „Cafe Del Mar” din centrul comercial „Picton Arcade” situat în centrul orașului Swansea, relatează Wales Online.

Cu o experiență de peste trei decenii în industria ospitalității, cei doi soți au lucrat la mai multe cafenele și restaurante din Marea Britanie și Spania, iar acum sunt încântați că au reușit să deschidă împreună primul lor restaurant, potrivit walesonline.co.uk.

Conaționalii noștri au ales orașul galez Loughor tocmai pentru sentimentului „uimitor” de comunitate pe care acesta îl are și așteaptă cu nerăbdare să primească clienții, deopotrivă vechi sau noi.

Sursa foto: Wales online

„M-am născut în România, într-un oraș numit Mangalia de pe malul Mării Negre. Restaurantul nostru Callatis își ia numele de la denumirea străveche a orașului meu natal. Servim preparate din bucătăria internațională, puțin de peste tot! Soțul meu este bucătarul șef, iar eu lucrez în fața casei”, a explicat Magdalena.

Întrebată de ce perechea a ales să-și deschidă restaurantul în Loughor, Magdalena a adăugat: „Este o comunitate uimitoare, nicăieri nu am găsit o comunitate atât de frumoasă! Vecinii au fost încântați când am deschis și am avut mult sprijin online.

Meniul oferit la prânz de la restaurantul Callatis conține feluri delicioase de mâncare, precum file de cod într-un sos cremos de spanac și creveți cu cartofi sote, pui cu parmezan în sos de roșii cu cartofi sote și lasagna de vită, servite împreună cu pâine cu usturoi și cu garnituri de risotto cu ciuperci, mazăre și sparanghel. Există și feluri de mâncare mai simple, cum ar fi cârnați cu piure de cartofi.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Wales online

De asemenea, sunt disponibile o gamă largă de sandvișuri, cartofi copți, salate, paste, precum și popularul cod prăjit în aluat crocant servit cu chipsuri, scampi (homar norvegian) cu chipsuri și „tortilla de patatas” (omletă spaniolă).

Meniul pentru cină oferă o altă gamă largă de aperitive, inclusiv supa zilei, calamari crocanți, scoici la tigaie și scoici gătite într-un sos cremos de usturoi și vin alb. Ca feluri principale, există o gamă largă de preparate din carne, inclusiv medalioane de porc cu sos de muștar francez și cotlet de miel la grătar pe un pat de rucola, mâncăruri din pește precum file de somon pe pat de sparanghel și file de biban la tigaie cu samphire (o plantă asemănătoare sparanghelului), dar și mâncăruri vegetariene precum paste Ratatouille.

De asemenea, există o varietate de garnituri și deserturi oferite, precum și un meniu variat de băuturi. Restaurantul Callatis servește chiar și un meniu dedicat copiilor și are un meniu special, denumit „prânzul de duminică”, pentru ultima zi a săptămânii.

- Continuarea după publicitate -

„Există ceva pentru toată lumea. Meniul nostru se bazează pe alimente din întreaga lume și există o reală variație – o mulțime de arome puternice și o gamă largă de feluri de mâncare”, a subliniat abundența preparatelor din meniuri Jordan Rowe, managerul restaurantului.

Sursa foto: Wales online

Callatis poate fi descoperit ușor, la adresa 80 Glebe Rd, Loughor, Swansea SA4 6SR. În prezent, restaurantul este deschis de la ora 11:00 la ora 15:00 pentru prânz și între orele 17:00 și 21:30 pentru cină în timpul săptămânii și de la ora 11:00 până la 22:00 sâmbăta, iar pentru prânzul de duminică de la ora 11:00 până la 17:00. Echipa restaurantului speră să extindă aceste ore în următoarele săptămâni.

DISTRIBUIE