duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Români în Marea Britanie: se caută membri pentru secțiile de votare din UK

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 17 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

În cadrul demersurilor pentru asigurarea condițiilor de exercitare a dreptului de vot al cetățenilor români la alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie 2020, Ambasada României la Londra a demarat o procedură de selecție a persoanelor interesate să sprijine derularea în condiții optime a acestui proces, prin participarea ca membri ai birourilor secțiilor de votare care vor fi organizate pe teritoriul Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Regatul Unit pot să își exprime disponibilitatea de a fi membrii ai uneia dintre secțiile de votare care vor fi organizate pe teritoriul Regatului Unit. În acest sens, este nevoie să se înregistreze pentru una din următoarele poziții:

– Președinte sau locțiitor al unei secții de votare;

– Operator tabletă în cadrul unei secții de votare.

Persoanele interesate trebuie:

1. să descarce formularul Cererii pentru desemnarea în biroul electoral al secției de votare din străinătate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020 disponibil aici;

2. să îl completeze, semneze și dateze;

3. să trimită o scanată sau fotografiată a Cererii pentru desemnarea în biroul electoral la Ambasada României la Londra, la adresa de email: londra.alegeri@mae.ro

Atenție! Termenul limită de transmitere a solicitărilor este vineri, 20 noiembrie 2020!

Detalii privind cadrul legal care reglementează procedura privind desemnarea membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate sunt disponibile în Hotărârea Nr. 19 a Autorității Electorale Permanente pentru stabilirea unor măsuri privind desemnarea membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

Hotărârea Nr. 19 a AEP poate fi consultată aici.