marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


România, groapa de gunoi a Europei. Tone de deşeuri din Italia și Ungaria oprite la frontiera de vest a țării noastre

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - marți, 14 decembrie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I şi Nădlac, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 40 tone de deșeuri constând în haine, plastic și cauciucuri uzate.

Deșeuri din plastic și cauciucuri uzate din Italia

În data de 13 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în plastic și cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deșeuri constând în plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Haine second-hand din Ungaria

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

Tone de deşeuri din Italia și Ungaria oprite la frontiera de vest a țării noastre. Foto: Poliția de Frontiera

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deșeuri de textile pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.