marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


România pregătește un coridor feroviar către Austria pentru sezonieri și îngrijitoare. Data plecării primului tren

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Informații utile Știri - sâmbătă, 2 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Minsterul Transporturilor din România a anunțat vineri, 1 mai, că țara noastră pregătește un coridor feroviar dedicat românilor care vor să lucreze în Austria pe post de sezonieri sau îngrijitoare și că un prim tren, care va avea la bord 360 de pasageri, ar putea pleca peste o săptămână.

„Urmare a cererii Ambasadei Austriei din data de 24.04.2020, prin care s-a solicitat aprobarea unui coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri, inclusiv a celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile, pe relația România – Austria, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor face următoarele precizări:

  • CFR Călători poartă discuții cu operatorul feroviar austriac (OBB). Obiectul discuțiilor îl reprezintă procedura de desfășurare a transportului feroviar de călători în contextul Covid-19;
  • Această procedură urmează să fie validată de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe;
  • Conform ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători.”

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor precizează de asemenea că va reveni cu informații asupra realizării acestor trenuri speciale.

Ministrul Afacerilor Europene al Austriei a declarat zilele trecute că aproximativ 33.000 de oameni din Austria, persoane vârstnice sau cu dizabilități, depind de asistenţă non-stop.

Până la acest moment în Austria s-a înregistrat un număr de 15.531 de persoane infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. 542 au decedat și 12,282 s-au vindecat.

Trimite acest articol și prietenilor tăi