sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


România: Un tată și-a dat viața pentru a-și salva cei doi copii de la înec

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - sâmbătă, 31 august 2019

Tragedia a avut loc în sâmbătă după-amiază, 31 august 2019, în stațiunea Olimp de pe malul Mării Negre, lângă Mangalia, unde un tată și-a văzut copiii în pericol și a sărit imediat în apă să-i salveze. Copiii au fost salvați, dar el nu a mai ieșit din apă.

Potrivit ziarului Adevărul, bărbatul se afla pe plajă cu soția și cei doi copii ai lor, care se scăldau în apă. La un moment dat însă tatăl a văzut că micuții erau în pericol, fiind luați de valurile puternice și a sărit imediat în apă pentru a-i salva.

Bărbatul a reușit în mod eroic să-i pună în siguranță pe amândoi copii, dar el a dispărut apoi în mare, fiind tras de curenții de apă. O ambarcațiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a pornit în căutarea bărbatului și este căutat și la această oră.

Între timp, echipajele de salvare au acordat primul ajutor copiilor, dar și mamei acestora care a suferit un șoc puternic la vederea tragediei. Două ambulanţe SMURD au intervenit la faţa locului, care au confirmat că cei doi copii nu sunt în pericol.

ACTUALIZARE: Bărbatul care a salvat doi copii de la înec în stațiunea Olimp nu era tatăl copiilor