luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Românii din Austria, donație pentru spitalul din Arad care tratează bolnavii de Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Prima pagină Știri - duminică, 26 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Asociația pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România (ADEPT), condusă de președintele Adrian Tincu, împreună cu Centrul Cultural Austro-Român Graz, reprezentat de Angela Peschir și echipa de voluntari ai asociației au donat Spitalului Județean din Arad dezinfectante, materiale pentru igienă, săpunuri lichide, hârtie igienică, prosoape de hârtie, apă, urmând ca în funcție de onorarea comenzilor firmelor de distribuție să asigure și componente de echipament de protecție – botoșei și capeline (pentru păr), combinezoane, ochelari, măști, mănuși și alte materiale necesare pentru sistemul sanitar în lupta privind combaterea pandemiei de Coronavirus (Covid-19).

„Apreciem solidaritatea oamenilor și mulțumim pentru fiecare donație. Sistemul sanitar are nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi, material și chiar uman. Facem un apel la solidaritate și rugăm pe toți cei cu inimă să se alăture inițiativei noastre și să doneze pentru a ajuta personalul medical și pacienții. Oricare dintre noi, putem ajunge în această situație nefericită” – au declarat reprezentanții celor două asociații, care au oferit flori personalului feminin de la spital. Donații se pot face pe Facebook: Împreuna vom reuşi! Donate for Romania!

- Continuarea după publicitate -

Cele două asociații au în comun implicarea în ajutorarea aproapelui prin diverse proiecte educative, culturale și sociale.

Centrul Cultural Austro-Român Graz, a inițiat în anul 2004, proiectul „ Aripile Speranței Graz ” prin care cu ajutorul voluntarilor, oameni cu suflet mare, a trimis regulat în România și numai, ajutoare materiale și financiare.

Asociația pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România (ADEPT) a inițiat și alte proiecte cum ar fi construirea de locuințe pentru oamenii nevoiași, cu case dărăpănate sau rămași în drum, fără adăpost.

- Continuarea după publicitate -