duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


S-a deschis primul centru de vaccinare la vama Nădlac. Românii care se întorc în țară se pot vaccina fără programare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 2 iunie 2021 Etichete: , , ,

Astăzi, 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare mobil, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se arată pe pagina Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. În câteva zile urmează să fie deschis și centrul de la vama Nădlac I.

Românii care intră în țară vor putea așadar începând de astăzi, ora 10:00, să se vaccineze cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare. Menționăm că și însoțitorii acestora care nu sunt cetățeni români pot beneficia de acest vaccin.

Centrul de vaccinare dispune de două amplasamente special amenajate. Unul dintre acestea este dedicat vaccinării, iar un altul este destinat supravegherii persoanelor cărora tocmai le-a fost administrat vaccinul.

Supravegherea posibilelor reacții alergice ulterior vaccinării este realizată de către personal medical calificat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

În ultima perioadă s-a constatat că mulți români din străinătate, inclusiv străini din Germania, Italia, Franța, Spania sau Ungaria, vin special în țară pentru a primi dozele de vaccin. Potrivit reprezentanților DSP, numai în ultimele săptămâni, sute de oameni au trecut granița pentru a se imuniza.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de o serie de instituții publice ale statului român, a depus eforturi substanțiale pentru crearea de centre temporare de vaccinare anti-COVID-19 dedicate diasporei, în punctele terestre de trecere a frontierei de la Arad, cele mai tranzitate din țară.