luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


S-au întors după 13 ani petrecuți în Spania și au deschis Andalu Gastrobar. „Ideea ne-a venit într-o vacanță petrecută în România”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - vineri, 15 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Cuplul Ioana și Daniel Luca, după ce au petrecut 13 ani în Madrid, Spania, au decis să aducă în Iași o mică bucată din cultura și gastronomia spaniolă. După o investiție de 150.000 de euro, Iașul are acum în zona Copou un nou restaurant cu specific spaniol, denumit Andalu Gastrobar.

„Ideea a apărut în 2016, când locuiam în Madrid. A fost o simplă idee care ne-a venit într-o vacanță acasă, la Iași. La final de 2018, am decis să punem această idee în practică și să deschidem Andalu Gastrobar”, a mărturisit Ioana Luca pentru Ziarul Financiar.

Localul, cu un spațiu interior de 220 metri pătrați și o terasă generoasă de 150 de metri pătrați, poate găzdui până la 100 de persoane simultan.

Sursa foto: Ziarul Financiar

Meniul restaurantului se distinge prin preparate tradiționale spaniole: de la tapas cu creveți sau caracatiță, paella și rabo de toro, până la secretul iberic, flamenco burger, tacos și băutura iconică – sangria. Conform Ioanei Luca, printre cele mai solicitate preparate se numără creveții, caracatița, paella și secretul iberic.

„Clienţii noştri sunt oamenii pasionaţi de mâncare, care vor să încerce preparate noi şi care preferă în general mâncarea simplă”, a precizat Ioana Luca.

Experiența lui Daniel în sectorul HoReCa și trecutul Ioanei într-o multinațională din Madrid au contribuit la realizarea acestui proiect.

- Continuarea după publicitate -

Chiar dacă cei doi au intrat în lumea antreprenoriatului fără experiență prealabilă în acest domeniu, au reușit să creeze un spațiu de succes, având în prezent o echipă de 16 persoane.

„La început, eram mai mult angajați în postura de antreprenori. Este o experiență provocatoare, dar am învățat să vedem atât părțile bune, cât și pe cele rele ca parte a procesului”, a adăugat Ioana.

Andalu Gastrobar se mândrește și cu serviciul de catering pentru diverse evenimente, fie că este vorba de nunți, botezuri sau petreceri corporatiste. Și chiar dacă localul a fost recent renovat, Ioana și Daniel planifică în continuare îmbunătățiri, urmând ca în curând să fie modernizată și bucătăria.

Andalu Gastrobar. Sursa foto: Google

- Continuarea după publicitate -

Este remarcabil modul în care poveștile antreprenorilor, precum cea a familiei Luca, sunt împărtășite în cadrul proiectului “Afaceri de la zero”, lansat de ZF și Banca Transilvania, un omagiu adus curajului și determinării micilor întreprinzători din România.

DISTRIBUIE