joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


Șase medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de haltere. O performanță de neegalat

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Evenimente Prima pagină Știri - marți, 18 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Lotul național de haltere al României a ajuns la 11 medalii câștigate după două zile de concurs la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Erevan (Armenia).

Delegația României la Campionatele Europene de Haltere 2023

Sportiva română Mihaela Cambei a avut o prestație extraordinară, cucerind trei medalii de aur la categoria 49 kg, conform anunțului făcut de Federația Română de Haltere pe pagina de Facebook.

Performanța Mihaelei a inclus victorii la smuls, unde a ridicat 92 kg, la aruncat, unde a obținut 106 kg, și la total, unde a înregistrat 198 kg. În plus, a stabilit două noi recorduri europene, la smuls și la total.

Mihaela Cambei

După două zile de concurs, lotul național de haltere al României a acumulat 11 medalii la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la Erevan. Pe lângă cele trei medalii de aur ale Mihaelei Cambei, Andreea Cotruța a obținut alte trei medalii de aur la categoria 55 kg, la smuls, aruncat și total.

Andreea Cotruța

România a câștigat, de asemenea, trei medalii de argint, dintre care două au fost obținute de Cosmina Pană la categoria 45 kg (smuls și total), iar una de Valentin Iancu, la categoria 55 kg (aruncat). Valentin Iancu a obținut și două medalii de bronz la categoria 55 kg, la smuls și total.

Delegația României și-a depășit așteptările, obiectivul inițial fiind câștigarea a patru medalii și șase locuri 4-6.

În acest context, performanțele sportivilor români la Campionatele Europene de haltere de la Erevan reprezintă un succes notabil.

DISTRIBUIE