sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Schema prin care trei români furau în străinătate carduri bancare de la pensionari. Mai întâi le aflau codul PIN

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - marți, 21 noiembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Poliția din Eastchester (SUA) a arestat miercuri, 15 noiembrie, la ora 14:00, trei cetățeni români sub acuzația de furt al unui card ATM care aparținea unui pensionar. Incidentul a avut loc în parcarea magazinului Stop and Shop de pe White Plains Rd.

Bătrânul a relatat poliției că, după ce a părăsit magazinul, a fost abordat în parcare de persoane necunoscute. Acestea au pretins că a avut loc o confuzie la casa de marcat și că îi datorează bani victimei. În timp ce simulau că îi oferă bani, suspecții i-au furat cardul ATM din portofel.

Ancheta a dezvăluit că suspecții, două femei și un bărbat, au sosit la magazin fără a cumpăra nimic. Ei au așteptat totuși la rând și l-au observat pe bătrân introducându-și codul PIN al cardului de debit. Ulterior, suspecții l-au urmărit, l-au abordat și i-au furat cardul de debit, după care au fugit din zonă.

Vehiculul suspecților a fost identificat și oprit, iar în interiorul acestuia au fost găsite carduri furate de la alte victime.

Cei arestați sunt Laura Bengoi, Loredana Iftima și Robert Turcanu, toți cu ultima adresă verificabilă în România, informează Yonkers Times.

- Continuarea după publicitate -

Ei au fost acuzați de furt și posesie de proprietate furată.

Departamentul de Poliție din Eastchester a lăudat colaborarea și eforturile diviziilor sale de patrulare și detectivi, precum și ale Departamentului de Poliție din Pelham Manor, care au condus la arestarea rapidă a suspecților.

DISTRIBUIE