luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șefii Jandarmeriei Române au fost destituiți. Mitingul diasporei din 10 august 2018 ar constitui cauza principală

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - vineri, 20 decembrie 2019

Ministrul de Interne al României, Marcel Vela, i-a destituit, vineri, 20 decembrie pe șefii Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Grigore Ciaușescu.
Au fost numiți la conducerea ministerului actualul șef al detașamentului de jandarmi români dislocați în prezent în Afganistan, Ionuț Gabriel Câmpanu și Bogdan Enescu, relatează G4Media.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului de Interne. „Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit”, a spus Vela, cu referire, în principal, la întârzierea cu care Jandarmeria a amânat desecretizarea, cerută de ministrul de Interne, a convorbirilor radio din timpul protestului de pe 10 august 2018.

- Continuarea după publicitate -

Bogdan Enescu, noul șef al Jandarmeriei

Colonelul Bogdan Enescu are 46 de ani și a fost numit în funcția de inspector șef al Jandarmeriei. A absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, din București, lucrează în Jandarmeria Română de 23 de ani, perioadă în care a îndeplinit mai multe funcții. În prezent, Bogdan Enescu deține funcţia de inspector şef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Ilfov și nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018, relatează sursa citată.

Ionuț Gabriel Câmpanu se află de 11 ani în activitatea Ministerului.

- Continuarea după publicitate -