vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Franța: Șofer român condamnat la 10 luni de închisoare și 3.000 de euro amendă, transporta ilegal 12 imigranți clandestini

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român în vârstă de 41 de ani a fost condamnat vineri, 31 ianuarie 2020, la 10 luni de închisoare și la plata unei amenzi de 3.000 de euro după ce a fost prins că transporta ilegal cu furgoneta lui 12 imigranți clandestini. Românului i s-a pus de asemenea și o interdicție de a mai intra pe teritoriul francez timp de 5 ani.

Din investigațiile polițiștilor francezi reiese că inculpatul a parcurs cu furgoneta sa o distanță de 1.400 de kilometri, de la Londra (Marea Britanie) până la Ouistreham, în Franța, trecând în drumul său și prin capitala Olandei, scrie ziarul France Bleu. Șoferul român se pare că a ajuns în Franța cu dubița sa pe data de 18 decembrie 2019, la Calais după ce a traversat Tunelul Canalului Mânecii. De acolo, acesta a mers la Dunkirk, tot în Franța, apoi la Amsterdam, în Olanda și în primele ore ale zilei de 22 decembrie s-a întors înapoi în Franța, dar la Ouistreham.

- Continuarea după publicitate -

Acolo, au constatat anchetatorii, românul de 41 de ani a lăsat furgoneta într-o parcare câteva ore, iar când s-a întors a făcut mai multe drumuri dus-întors spre orașul Caen. Potrivit anchetatorilor, de acolo i-ar fi luat în dubiță pe cei 12 imigranți , iar în jurul orei 21:30 din aceeași zi șoferul român s-a prezentat cu mașina sa la terminalul pentru feriboturi din Ouistreham de unde urma să se întoarcă spre Marea Britanie. În urma unui control de rutină efectuat de polițiștii vamali însă a s-a descoperit că avea trei familii afgane ascunse în spatele unor obiecte de mobilier din furgoneta sa, șase adulți și șase copii cu vârste între 4 și 9 ani.

Conaționalul nostru a declarat că nu știa de prezența lor și că el fusese angajat să transporte din Franța în Anglia diferite obiecte de mobilier în schimbul sumei de 500 de lire sterline. Cazul a ajuns în atenția procurorului care bineînțeles că nu l-a crezut și a afirmat ulterior în instanță că este imposibil să nu fi auzit că are 12 persoane ascunse în mașină, mai ales când șase dintre ele erau copii.

Judecătorul a fost de acord cu procurorul se pare și l-a condamnat pe român la 10 luni de detenție pentru trafic de persoane și l-a amendat cu suma de 3.000 de euro, interzicându-i totodată să mai intre pe teritoriul Franței pentru o perioadă de 5 ani de zile.

- Continuarea după publicitate -