luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Șofer român de camion găsit cu 80 de kg de droguri pe care le transporta din Spania în Italia

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 1 iunie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Un șofer român a fost oprit și arestat de jandarmii francezi în timp ce se deplasa pe autostrada A8, în dreptul localității La Turbie. În camion au fost găsite peste 80 de kg de canabis pe care șoferul le transporta din Spania la Savona, în Italia, informează Riviera Time.

Camionul, înmatriculat în România, a fost oprit de forțele de ordine sâmbătă dimineață, 30 mai, în jurul orei 5:00, în dreptul punctului de control dintre Nisa și Principatul Monaco, care a devenit un fel de vamă unde sunt verificate prin sondaj autovehiculele din ambele direcții de mers. În timpul verificării încărcăturii au fost găsite 77 de pachete de canabis, pentru un total de 82,6 kilograme și o valoare de peste 144.000 de euro.

Inițial, șoferul de camion român a negat orice responsabilitate, el a încercat să se justifice spunând că s-a oprit să ia cina într-un restaurant de pe marginea autostrăzii și că, în timpul acelei opriri, cineva a profitat probabil de ocazie să încarce drogurile în vehiculul său.

În cele din urmă, a recunoscut că era pornit din Spania și că trebuia să livreze marfa ilegală la Savona, în Italia. Pentru „serviciul” lui, bărbatul ar fi primit în schimb suma de 5.000 de euro. Din păcate pentru el, nu va mai ajunge cu marfa la destinație, bărbatul a fost arestat și miercuri va apărea în fața unui judecător, menționează sursa citată.

DISTRIBUIE