fbpx
sâmbătă, 25 iunie 2022
Informația fără granițe


Spania: Apartamentul unui român ocupat abuziv, legea spaniolă nu-l ajută. „Voi aplica legea română, nimeni nu își bate joc de mine”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 19 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Daniel, un român care locuiește în Zaragoza, Spania, a ajuns în pragul disperării după ce chiriașii săi „au uitat” să mai plătească chiria de ceva timp și după ce a descoperit că, din punct de vedere legal, nu putea face nimic pentru a-i scoate afară din locuință, iar aceștia refuzau să plece. După ce a depus plângere la poliție și i s-a spus că fără un ordin judecătoresc nu-și va putea recupera apartamentul, o procedură care poate dura de la câteva luni la un an, conaționalul nostru a decis să-și facă dreptate singur, citând „legea română”.

Pus în fața unei astfel de situații, bărbatul român a decis să rezolve singur situația: „Dacă legea spaniolă tolerează aceste lucruri din nu știu ce motive, eu i-am avertizat deja că voi aplica legea română, ceea ce înseamnă că nimeni nu își bate joc de mine”, a mărturisit el în fața camerelor de flmat de la Aragón Televisión.

Sătul fiind de situație, Daniel s-a deplasat la apartamentul respectiv pentru a sparge ușa și a arunca în stradă ocupanții ilegali, avertizând poliția în prealabil despre intenția sa. Deși polițiștii spanioli i-au recomandat să nu-și facă dreptate singur, bărbatul român s-a înarmat cu un ciocan și a lovit ușa de la intrare până a reușit să pătrundă înăuntru. Cu toate acestea, nu i-a găsit pe ocupanții abuzivi în apartament și a putut să-și recupereze locuința fără prea mare efort.

- Continuarea articolului după publicitate -

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi