vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Îngrijitoare româncă arestată, acuzată că a vândut apartamentul bătrânei asistate și a furat aproape toți banii

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 6 februarie 2020 Etichete: , , ,

O femeie româncă în vârstă de 59 de ani a fost arestată de Garda Civilă spaniolă cu acuzația de fraudă prin abuz de încredere și deturnare de fonduri după ce s-a constatat că aceasta a contribuit la vânzarea apartamentului deținut de bătrâna pe care era angajată să o îngrijească și apoi a retras peste 51.000 de euro pentru a-i folosi în scopuri personale, printre care și achiziția unui autoturism.

Potrivit ABC Aragon, totul a început când Poliția Locală din Cuarte de Huerva, comunitatea autonomă Aragon, a fost nevoită să intervină la o locuință în urma unui incident domestic, iar în urma acestei intervenții bătrâna le-a spus agenților că a vândut de curând un apartament pe care-l deținea în localitatea Zaragoza, dar nu știa pentru ce sumă l-a vândut sau unde sunt banii pentru care l-a vândut. Pensionara le-a explicat atunci polițiștilor că a vândut imobilul pentru a fi mai aproape de îngrijitoarea sa și după vânzare, aceasta a închiriat un apartament în Cuarte de Huerva pe numele ei și a plătit în avans chiria pentru un an.

- Continuarea după publicitate -

Informațiile furnizate de bătrână au trezit suspiciuni în ochii agenților de la Poliția Locală, motiv pentru care au comunicat cele aflate către Garda Civilă care, la rândul ei, a deschis o anchetă pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu apartamentul pensionarei. Autoritățile au constatat astfel că apartamentul deținut de bătrâna de 89 de ani în Zaragoza a fost vândut la mijlocul lunii octombrie 2019 pentru suma de 63.000 de euro, iar apoi au fost făcute o serie de retrageri de sume mari de bani din contul ei pentru un total de 51.820 de euro.

Conform celor relatate de anchetatori, la fiecare operațiune de retragere de bani din bancă pensionara spaniolă a fost însoțită de îngrijitoarea româncă, iar sumele scoase din contul acesteia erau mult mai mari decât cele necesare pentru plata salariului îngrijitoarei sau cheltuielile zilnice pe care le susțineau cele două femei. Ulterioare investigații au scos la iveală faptul că una din aceste retrageri era în valoare de 25.000 de euro, bani pe care femeia româncă i-ar fi folosit pentru a-și cumpăra un autoturism.

Interogată de Garda Civilă cu privire la aceste operațiuni bancare la care era mereu prezentă, îngrijitoarea bătrânei a declarat că octogenara era nevoită să meargă în scaun cu rotile și nu se putea deplasa singură. Anchetatorii nu au crezut-o însă și au pus-o sub arest la finalizarea anchetei, fiind trimisă astfel în judecată pentru fraudă prin abuz de încredere și deturnare de fonduri, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -