vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Rata de răspândire a coronavirusului s-a triplat după relaxarea restricțiilor

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 21 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Rata de răspândire a noului coronavirus a crescut de trei ori în ultimele trei săptămâni în Spania, informează agenția de presă Reuters care citează date publicate de Ministerul Sănătății din această țară în cursul zilei de luni, 20 iulie 2020.

La începutul lunii aprilie, Spania înregistra cel mai ridicat număr de cazuri noi de infecție și decese de la începutul pandemiei, dar autoritățile au reușit apoi să încetinească răspândirea virusului. De când restricțiile legate de deplasări au fost eliminate însă, iar spaniolii s-au bucurat de măsurile de relaxare, au apărut circa 200 noi focare de infecție concentrate în mare parte în preajma orașelor Barcelona și Lleida.

- Continuarea după publicitate -

La sfârșitul lunii iunie, când starea de alertă a luat sfârșit, datele publicate de autoritățile spaniole indicau 8 cazuri de infecție la 100.000 de locuitori în această țară. Ieri, în schimb, reprezentanții Ministerului Sănătății din Spania au anunțat că numărul cazurilor de infecție a ajuns la 27 la 100.000 de locuitori.

Numai în cursul weekendului trecut au fost înregistrate 4.581 de cazuri noi de infecție, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, María José Sierra Moros.  Totalul persoanelor infectate cu coronavirus în Regatul Spaniei a ajuns astăzi la 311.916, dintre care 28.422 au decedat, iar 85.536 sunt infectați încă.

„Unde au fost relaxate măsurile, acolo apar focarele. Vorbim despre adunări extinse în familii și spații asociate vieții de noapte”, a spus Salvador Illa, ministrul Sănătății din Spania, care a făcut apel la rezidenții din Catalunya să respecte măsurile de siguranță recomandate.

- Continuarea după publicitate -

Jurnaliștii filmează în timp ce oamenii se bucură de vremea însorită pe plaja Barceloneta, după ce autoritățile regionale ale Cataluniei și consiliul municipal au anunțat restricții pentru a conține răspândirea bolii coronavirusului (COVID-19) în Barcelona, ​​Spania, 19 iulie 2020. REUTERS / Nacho Doce

Vineri, 17 iulie, guvernul regional catalan a îndemnat aproximativ patru milioane de persoane, inclusiv rezidenții celui de-al doilea oraș spaniol ca mărime, Barcelona, ​​să rămână acasă și să evite adunările cu mai mult de 10 persoane. Reprezentanții guvernului au cerut de asemenea barurilor și restaurantelor să reducă din capacitate în ceea ce privește numărul de clienți.

În jurul orașului Lleida, circa 160.000 de persoane au fost puse în carantină pentru a preveni răspândirea virusului. Pentru a încerca să prevină focare similare, majoritatea regiunilor spaniole au impus ca măștile de față să fie obligatorii chiar și atunci când distanțarea socială poate fi garantată.