fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Spania: Româncă omorâtă de concubinul care i-a aruncat trupul la gunoi. Criminalul va fi judecat săptămâna viitoare

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 20 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Arthur K., un bărbat de naționalitate olandeză, în vârstă de 61 de ani, va fi judecat luni, 21 martie, de Tribunalul Provincial din Alicante pentru uciderea Alinei Mocanu, concubina sa de naționalitate română, în vârstă de 36 de ani, la primele ore ale dimineții de 16 februarie 2020, în localitatea spaniolă Moraira (Alicante). Criminalul a înjunghiat victima de 16 ori cu un cuțit de bucătărie, i-a tăiat gâtul, apoi a înfășurat trupul neînsuflețit într-o pătură și l-a aruncat într-un container de gunoi, relatează El Espanol.

Fost marinar, Arthur K. era proprietarul unei companii imobiliare denumită Brilliant Real State, pe care o înființase în localitatea Moraira (Comunitatea Valenciană), unde locuia împreună cu concubina sa, Alina, de mai bine de doi ani.

Potrivit rechizitoriului inițial al Parchetului, care va fi prezentat în procesul de la Tribunalul Provincial din Alicante, o dispută anterioară a avut loc cu două zile înainte de agresiunea mortală, atunci când inculpatul și-a întâlnit concubina într-un bar, însoțită de un alt bărbat.

În seara următoare, inculpatul a mers la un alt bar din localitate, în căutarea partenerei sale, unde a găsit-o sărutându-se cu un alt bărbat.

Cei doi s-au certat un timp, apoi au părăsit barul împreună și s-au dus la sediul agenției imobiliare conduse de inculpat, unde acesta a profitat de faptul că femeia a intrat în baie, pentru a lua un cuțit de bucătărie de cincisprezece centimetri lungime și a-i aplica o primă înjunghiere „surpriză” în spate, „eliminând capacitatea de ripostă și apărare” a victimei.

Potrivit rechizitoriului, femeia a reușit să se întoarcă, dar asta nu l-a împiedicat pe inculpat, într-un acces de gelozie, să continue să o înjunghie de până la 16 ori și, în cele din urmă, să-i taie gâtul și apoi să plece.

În cursul aceleiași dimineți, olandezul s-a întors la imobilul unde părăsise cadavrul româncei, l-a înfășurat într-o pătură, l-a sigilat cu bandă adezivă și l-a acoperit din nou cu o pilotă pe care a legat-o cu o frânghie de nailon.

Apoi a curățat sângele și a lăsat cadavrul în birou până în dimineața zilei următoare, când a încărcat cadavrul în vehiculul său și l-a dus la urbanizarea El Tesoro și l-a aruncat cu un dispreț absolut într-un container cu gunoi. Totuși, psihicul său nu a rezistat și în jurul orei 12:30 s-a predat poliției din localitate. A mărturisit crima, justificând ca și motiv gelozia.

Procurorul solicită pedeapsa de 25 de ani de închisoare pentru infracțiunea de omor și, în plus, propune plata unor despăgubiri în valoare de 12.000 de euro pentru mama victimei și alte 100.000 de euro fiului acesteia care n-a împlinit 14 ani, cu titlu de răspundere civilă.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi