joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Spaniol vaccinat anti-COVID în România: „În Spania abia prin decembrie dacă mă vaccinam așa că am preferat să nu mai aștept”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 11 mai 2021 Etichete: , , , , ,

Un cetățean spaniol în vârstă de 37 de ani, Rafael Munoz Giner, aflat într-o vizită la Bistrița, în România, a profitat de modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din țara noastră și s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. „În Spania numai în decembrie aveam posibilitatea de a mă vaccina, iar dacă mi s-a oferit posibilitatea să mă vaccinez aici, am preferat să nu mai aștept pentru că tot timpul există riscul să ne contaminăm”, a spus cetățeanul spaniol citat de Timp Online.

Rafael Munoz Giner este căsătorit cu o româncă și trăiește la Valencia. Aflat într-o vizită în România s-a vaccinat „la liber”, fără programare, în centrul drive-through de la B1 Shopping Bistrița. El a declarat pentru sursa citată:

În Spania numai în decembrie aveam posibilitatea de a mă vaccina, iar dacă mi s-a oferit posibilitatea să mă vaccinez aici, am preferat să nu mai aștept pentru că tot timpul există riscul să ne contaminăm. Am avut norocul acesta și am profitat. În plus, am vrut să mă vaccinez și cu Pfizer pentru că am auzit că AstraZeneca e ceva mai problematic. Mi s-a părut superb să mă pot vaccina din mașină, a mers repede, nu am avut de așteptat, așa că pot spune că sunt foarte bine organizate lucrurile.

Noi, în Spania, la început am avut puține doze de vaccin și lucrurile s-au mișcat foarte încet. Acum s-au mai primit vaccinuri și se vaccinează în jur de 250.000 de persoane pe zi. Până ieri erau administrate 19 milioane de doze, dar noi sunt 48 de milioane de locuitori și trebuie două vaccinuri pentru fiecare persoană. Așa că merg lucrurile încet. Noi, cei între 20 și 40 de ani, abia din octombrie încolo putem să ne vaccinăm”, a spus cetățeanul spaniol.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a publicat pe pagina Facebook imagini cu Rafael Munoz Giner la vaccinare, specificând faptul că cetățenii europeni se pot vaccina în România în baza pașaportului sau a actului de identitate european.

 

Trimite acest articol și prietenilor tăi