duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Sportivul român Cătălin Chirilă, campion mondial la canoe simplu, în proba de 1000 de metri

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 11 august 2022 Etichete: , , , , ,

Sportivul român Cătălin Chirilă, a fost medaliat cu aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada). Cătălin Chirilă a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100.

Sportivul român, originar din Tulcea, are 24 de ani și este antrenat Florin Popescu și Petre Kondrat. El a devenit primul campion mondial român la această probă, după 36 de ani. Ultima reuşită i-a aparţinut lui Aurel Macarencu în anul 1986.

La aceleași Campionate Mondiale Chirilă a câștigat medalia de argint la canoe simplu pe 500 m.

Abia sosit în România, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni Cătălin Chirilă a declarat conform Digi Sport:

„Vă mulţumesc din tot sufletul pentru această primire. Sunt foarte emoţionat. Sincer, nici măcar înainte de marea finală nu am fost atât de emoţionat. Vă mulţumesc întâi de toate tuturor celor care aţi fost în spatele meu.

Fără voi nu aş fi putut ajunge aici şi mulţumesc tuturor prietenilor, tuturor apropiaţilor, tuturor celor care au fost alături de mine, care care m-au susţinut în momentele grele, pentru că până la această performanţă ştim cu toţii câtă muncă este în spatele medaliei şi câte zile de chin au existat.

Sunt bucuros pentru acest rezultat, înseamnă enorm pentru mine, pentru toţi înseamnă foarte mult aceste medalii. Dar întâi de toate, cel mai mult această medalie reprezintă pentru mine personal confirmarea că toate speranţele pe care mi le-am pus la începutul pregătirii nu sunt în zadar.”