luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Strigătul disperat al unui român din străinătate: „Ajutați-mă să mă întorc în țara mea”

Scris de: Mircea Iordache , înv Din diaspora Știri - marți, 22 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Marius Adrian, un român rezident în orașul englez Swanley, situat în comitatul Kent la doar 26 de kilometri de centrul Londrei, face un apel disperat în speranța de a ieși dintr-o situație financiară dificilă, cu ajutorul unei strângeri de fonduri lansate recent pe platforma Crowdfunder.

Așa cum singur explică în apelul său, Marius are de returnat mai multe datorii și se pare că nu poate ieși din această situație delicată fără ajutorul oamenilor cu „suflet mare”. Suma de bani necesară lichidării creditelor sale se ridică la 45.000 de lire sterline. El singur dezvăluie cum a ajuns la această datorie.

Conaționalul nostru are în Anglia un loc de muncă stabil, unde cu doi ani în urmă a întâlnit o tânără de naționalitate ucraineană de care s-a îndrăgostit și cu care s-a căsătorit la scurt timp. Din păcate, soția lui Marius nu putea rămâne în Anglia mai mult de șase luni din cauza vizei sale care expira.

Singura soluție era ca ea să depună o cerere pentru a i se acorda o viză de soție, ca să poată rămâne împreună tot anul. Nu aveau bani economisiți așa că au luat un împrumut de la bancă. Prima încercare pentru viza soției a eșuat și au pierdut o parte din banii împrumutați.

Deși au încercat o perioadă să completeze la loc banii, viața tot mai scumpă a făcut ca ei să intre mai adânc în acei bani, până când i-au cheltuit pe toți. Cu gândul că așa va rezolva problema, Marius a mai luat un împrumut, și apoi încă unul mai mic dar cu dobândă mai mare.

La un moment dat, tânărul a început să-și facă griji că nu va putea plăti ratele la bancă și a avut nefericita idee că va câștiga banii înapoi dacă se apucă să practice jocuri de noroc. Așa cum era de așteptat, a pierdut și mai mult, astfel încât a fost nevoit să se împrumute la familie și prieteni.

Momentan, Marius se află în situația critică în care nu își poate plăti datoriile către familie și prieteni, precum și toate creditele pe care le are la bancă. El încă muncește la această oră, dar banii de salariu se duc pe mâncare, pe  facturile care au crescut în ultima vreme și pe alte lucruri necesare vieții cotidiene.

Conaționalul nostru explică în finalul apelului său că el speră din suflet ca apropiatul Crăciun de la sfârșitul anului va sensibiliza dărnicia recunoscută a românilor care îl vor ajuta. El nu dorește decât să-și plătească toate datoriile și să se întoarcă în România, să înceapă totul de la zero și să-și continue viața în pace, împreună cu soția sa.

Nouă nu ne rămâne decât să distribuim mesajul lui Marius pentru a ajunge la cât mai mulți conaționali cu „suflet mare”, dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra unui viciu ce poate distruge viitorul oricărui tânăr: jocurile de noroc. Sperăm să nu fie cazul lui Marius!

 

DISTRIBUIE